Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELLE Style Awards 2014.

Josipi Lisac dodijeljena je nagrada Elle Style Award za životno djelo, Jelena Veljača nagrađena je za najbolji celebrity stil – a tko su ostali dobitnici prestižnih nagrada u jedanaest kategorija?

Josipa Lisac, Mare Milin, Sonja Lamut, Jelena Veljača, Ante Vrban, Magdalena May Gero, Tabitha Pernar, Patrizia Donna, Grupa, Idis Turato i I-GLE laureati su večerašnje dodjele godišnjih nagrada Elle Style Awards 2014. održane u zagrebačkoj Laubi – Kući za ljude i umjetnost.

Vrijednost ove najprestižnije domaće modne manifestacije prepoznao je i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, proglasivši glazbenu ikonu Josipu Lisac dobitnicom Elle nagrade za životno djelo putem snimljenog videa, s obzirom da je bio odsutan zbog puta u London.

Najbolji u svijetu mode i dizajna

Svečana dodjela Elle nagrada najboljima u svijetu mode i dizajna, glamur na crvenom tepihu, gala after party uz proslavu 12. rođendana Elle magazina – sve je to sinoć bio treći po redu Elle Style Awards 2014.

Na dodjeli su uživale brojne osobe iz javnog života poput Ivana Hercega, Petra Ćiritovića, Ranka Zidarića, Natali Dizdar, Vande Winter, Lane Biondić, Mirne Zidarić, Ive Balaban, Korane Gvozdić, Marije Borić, Ivana Šarića, Davora Gopca, Mije Kovačić, Barbare Kolar te brojni domaći dizajneri poput modnog dua Boudoir, Ogi Antunac, Loredane i Tomislava Bahorića, A’marie, Ana Marije Ricov…

Najprestižniji modni događaj, kojem je cilj poticanje domaće modne, dizajnerske i arhitektonske scene, podržala je i gđa Michèle Boccoz, veleposlanica Republike Francuske u RH, došavši u zagrebačku Laubu sa suprugom.

Kako je sve počelo?

Glamurozna večer, čiji su domaćini bili Daniela Trbović i Ivan Vukušić, započela je modnom revijom by XYZ. Središnji dio večeri bila je dodjela nagrada nominiranima iz svijeta mode i dizajna, u oskarovskom stilu, a po izboru žirija dobitnici Elle nagrada za 2014. godinu u čak 10 kategorija su:

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI MODNI FOTOGRAF powered by Aussie nagrađena je Mare Milin.

U Elle Style Awards kategoriji NOVO LICE powered by Nivea nagrađena je Magdalena May Gero (Talia Model).

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI MODEL powered by Renault nagrađena je Tabitha Pernar (Colors Model Management).

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI MLADI DIZJANER powered by H&M nagrađena je Sonja Lamut.

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI DIZAJNER ACCESSORIESA powered by KARLA nagrađena je Patrizia Donna.

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI CELEBRITY STIL powered by Antony Morato at XYZ nagrađena je Jelena Veljača.

U Elle Style Awards kategoriji ELLE DECORATION: NAJBOLJI PRODUKT DIZAJNER powered by MasterCard nagrađena je Grupa.

U Elle Style Awards kategoriji ELLE DECORATION: NAJBOLJI ARHITEKT powered by Miva Galerija vina nagrađen je Idis Turato.

U Elle Style Awards kategoriji NAJBOLJI DIZAJNER powered by Centar Kaptol nagrađen je I-GLE.

Posebna nagrada

Posebna Elle Style Awards NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO powered by Franck pripala je glazbenoj divi Josipi Lisac. Pritom je ulogu prezentera imao predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je jednu od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnica proglasio dobitnicom najprestižnije Elle nagrade putem videosnimke jer je bio odsutan zbog puta u London.

Nagrada HTC SPECIAL AWARD za promicanje arhitektonskog stvaralaštva u svijetu otišla je u ruke renomiranom arhitektu Anti Vrbanu.

Iznenađenje večeri bio je 3D videomapping proiciran na novom trendi automobilu Twingo, čime je svečano obilježen završetak nagradnog natječaja Renault Twingospođice u kojem je u oštroj konkurenciji pobijedila Korana Gvozdić sa svojim timom u kojem su bile Sanja Crljen, Ivana Mandić i Marta Radan. Osim Korane, u Renaultovom natječaju sudjelovale su i Lorena Nosić, Vanda Winter i Anamarija Asanović.

Nakon službenog programa, nagrađeni i brojni uzvanici uživali su u after partyju te se zabavljali uz nastup Second Hand Banda do dugo u noć.

Foto: Matea Smolčić Senčar

Najnovije