U današnje vrijeme, kada su roditelji opterećeni osnovnim egzistencijalnim pitanjima (otplata kredita, presipavanje „iz šupljeg u prazno“) i pogubljeni u sustavu vrijednosti koje im nameće materijalističko društvo, nužno je dobiti podršku i naučiti kako da sve svoje roditeljske vještine iskoristite i svoje dijete usmjerite prema sretnom i ispunjenom životu.

Biti roditelj nije lako, a u razdoblju adolescencije mnogi roditelji osjećaju kao da su stali pred zid, kao da više nemaju kontrolu nad svim onim što se njihovoj djeci u ovom osjetljivom periodu nudi i prezentira poželjnim.

No, činjenica jest da vaša djeca (iako vam se možda tako ne čini) i u ovom razdoblju trebaju svoje roditelje, da žele vašu podršku i savjete, a kako bi uspjeli zadržati dobar odnos s djecom i olakšali život i sebi i njima, postoje jednostavni i učinkoviti načini koje možda sami niste uspjeli osvijestiti. Upravo iz tog razloga osmišljen je program za roditelje u kojemu će osnažiti svoje postojeće vještine, gdje će imati priliku propitati svoje metode, ali i dobiti podršku i poticaj drugih roditelja koji se nalaze u sličnoj situaciji te voditeljica programa s bogatim iskustvom rada s adolescentima.

Period adolescencije je izuzetno stresno razdoblje za svaku mladu osobu, a kako bi uspješno razriješila sve konflikte s kojima se susreće nužna je podrška osobe od povjerenja kojoj se može obratiti.

U moru informacija koje nude razni mediji, savjeta prijatelja, poznanika ili obitelji, mladi se često pogube te im je ponekad potreban savjet stručne osobe. Objašnjenje što se s njima događa, je li njihovo ponašanje „normalno“, kako da razgovaraju s roditeljima s kojima nikako ne mogu naći „zajednički jezik“, kako da se postave u prijateljskim ili ljubavnim odnosima, što kada imaju problema s učenjem ili profesorima, vrijedne su informacije za koje bismo i sami voljeli da smo ih dobili kao adolescenti.

Mladima je nužna podrška i razumijevanje, razgovor ili poneki savjet kako bi što lakše prošli kroz period u kojemu se pred njih postavljaju sve veći zahtjevi okoline, ali i u kojem i sami od sebe očekuju mnogo.

Na kraju, mladi trebaju imati na umu da ovaj period sa sobom nosi i mnogo divnih uspomena, da u njemu postaju samostalne, zrele i odgovorne osobe i kreću prema novim izazovima koje će život staviti pred njih.

Ako želite naučiti komunikacijske vještine u radu s mladima, a sve to u prijateljskoj atmosferi uz kavu i napolitanke, dođite na besplatno informativno predavanje na kojem možete saznati sve o treningu “Tehnike NLP-a u radu s mladima”. Održava se 27. listopad 2014. od 18:00 do 19:30 sati

KADA SE ODRŽAVA TRENING?

3, 4, 5. studeni 2014. od 9:00 do 17:00 sati

1, 2, 3. prosinac 2014. od 9:00 do 17:00 sati

Svi zainteresirani roditelji kojima ne odgovaraju navedeni termini slobodno neka nam se jave pa ćemo ih obavijestiti o novim (vikend) terminima.

GDJE?

Centar za edukaciju i savjetovanje Budi svoj, Bauerova 19, Zagreb.

Više potražite na http://budisvoj.eu/

Foto: Profimedia