Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fotografski projekt godine "Hrvatska iz zraka" otvoren u Domu HDLU-u Zagrebu

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“, izložba i fotomonografija Davora Rostuhara o dosad neviđenim kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske, otvorena je 5. lipnja 2014. u Domu HDLU-a u Zagrebu. Izložbu u Zagrebu možete pogledati ...

 Hrvatska iz zraka Davor Rostuhar

Kako je na otvaranju istaknuo glavni urednik National Geographica Hrvatska, Hrvoje Prćić: "Bez lažne skromnosti možemo reći da je to jedan od najvećih, ako ne i najveći fotografski projekt u Hrvatskoj. Projekt je trajao sedam godina, koštao više od milijun kuna, dokumentirao hrvatske ljepote, krajobraze, vizure na dosad neviđen način, a sada će i svjetsku publiku upoznati s ljepotama naše zemlje."

Izložba se sastoji od 5 razina i 2 multimedijalne projekcije u galerijama Doma HDLU - od klasičnog printa u velikom formatu do multimedijalnih i multisenzornih sadržaja. Glavna atrakcija izložbe je projekcija s najvećeg projektora u Hrvatskoj na pod galerije Bačva promjera 18 metara.

Namjera projekcije posebno animiranih fotografija je posjetiteljima prenijeti osjećaj slobode letenja iznad Hrvatske, što je čini jednim od najatraktivnijih multimedijskih projekata godine. Hrvatska iz zraka ujedno je i jedan od tehnički najzahtjevnijih i najskupljih fotografskih projekata zadnjih godina u našoj zemlji. Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od pet dosada objavljenih reportaža, nagrađene su prestižnom nagradom National Geographica.

Zasebno izdanje knjige na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem mreže ovog priznatog magazina.

Izložbu i fotomonografiju zagrebačka publika može vidjeti u domu HDLU-a (ex. Džamija) od 5. do 28. lipnja, dok će od srpnja do rujna „Hrvatska iz zraka“ gostovati u sedam gradova. Zamišljeno je da izložba bude pokretna i postavljena u javni prostor (trgovi, rive, parkovi), kako bi bila pristupačnija širem broju ljudi i ostvarila bolju interakciju s publikom.

1. do 13. srpnja - DUBROVNIK

16. do 28. srpnja - SPLIT    

31. srpnja do 10. kolovoza - HVAR

12. do 21. kolovoz - ZADAR

22. do 31. kolovoza - VARAŽDIN

2. do 13. rujna - RIJEKA

16. do 28. rujna - OSIJEK

Hrvatska iz zraka web & Facebook:

http://hrvatskaizzraka.com

www.davorrostuhar.com

www.facebook.com/Hrvatskaizzraka

Najnovije

Najpopularnije