Tata na TikToku pita se griješi li što često traži savjet od svoje mame o tome kako brinuti o bebi. Kaže da vjeruje njezinim savjetima i mišljenju više nego svojoj supruzi jer je ona iskusna majka troje djece. Ovo vrijeđa osjećaje njegove supruge i sada traži savjet na internetu.

Korisnik TikToka @sergey.be.be objavio je video lijepih trenutaka svoje žene i njihove kćeri, i pitao druge korisnike što bi mu savjetovali kako riješiti vječni problem s ženom.

"Moja se supruga često uvrijedi kad tražim savjet od svoje majke u vezi s odgojem naše kćeri", napisao je.

"Ona inzistira da zna sve, sugerirajući da uvijek možemo potražiti stvari na Googleu ako je potrebno. Otkako se naše dijete rodilo, nesuglasice traju. Recimo, kada sam se raspitivao o povijanju našeg novorođenčeta, mama mi je preporučila povijanje s ispravljenim nožicama jer ako ne povijete bebu će noge biti krive, a supruga se nije složila s tim, rekla je da je to zastarjelo uvjerenje".

Kaže da je zbog majčinog "iskustva u podizanju troje djece" u usporedbi s puno kraćim vremenom majčinstva svoje supruge, 'sklon' više vjerovati svojoj mami.

"Naša različita mišljenja dovela su do čestih svađa. Što da radim", upitao je na kraju videa.

Kako biste vi reagirali kad bi vaš partner stalno preispitivao sve što radite s djetetom, a zatim slao poruke svojoj mami da dobije "pravi" odgovor?

"Pretpostavljam da se POKUŠAVA razvesti", piše u jednom komentaru.

Drugi se našalio: "Trebao bi oženiti svoju mamu, nadam se da će ovo pomoći!"

Jedan terapeut za parove se uključio i rekao: "Ovdje terapeut za parove - dajte prednost svojoj novoj obitelji nad starom."

Sve što ovaj tata radi je da se njegova žena osjeća inferiornom, nesposobnom i nedostojnom da bude majka ovog djeteta. Poznavajući današnje mame, vjerojatno je od dana kada je saznala da je trudna istraživala, čitala, proučavala i razmišljala kako život ovog djeteta učiniti savršenim.

Osim toga, njegova je mama možda odgojila troje djece, ali to je vjerojatno bilo prije 20-30 godina. Koliko se od tada promijenilo u svakom pogledu?

Čak i današnje mame ne traže savjete od svoje mame kako hraniti ili previjati bebu. Zašto ovaj tata ne može sam jednostavno pretražiti Google, čitati knjige o roditeljstvu? Obavljati posao koji je potreban za podizanje djeteta? Zašto je to samo na njegovoj ženi, odnosno njegovoj majci? A ako je toliko zabrinut, može poslati poruku pedijatru, preuzeti inicijativu i biti ravnopravan roditelj.