Mike Wimmer je 15-godišnjak iz Sjeverne Karoline koji se može pohvaliti članstvom u Mensi, diplomom Sveučilišta Carolina, vodi dvije tehnološke tvrtke, a sada je pokrenuo i treću. Za sebe kaže da je ekstrovert, a njegovi prijatelji su djeca s kojom je odrastao, dvadesetogodišnjaci koje je upoznao na fakultetu i kolege na poslu.

Njegovi roditelji Melissa i Mark Wimmer otkrili su da im je sin natprosječno inteligentan prije nego što je krenuo u vrtić. Dječji psiholog im je rekao da je Mike doslovce dosegao maksimalnu ljestvicu IQ-a i objasnio im da standardni obrazovni plan i program neće podržati njegov razvoj. Unatoč tome roditelji se nisu odlučili na školovanje kod kuće i nisu se nimalo grozili ideje da svog 12-godišnjaka stave u sobu punu 18-godišnjaka. Baš suprotno, Melissa i Mark vidjeli su dodatnu vrijednost u tome.

“Željela sam da bude društven i da se zna nositi sa svim osobnostima koje postoje u razredu sa starijom djecom. Mike će vam prvi reći da ga nikad nismo tjerali ni na što što se tiče škole i učenja, ali o važnosti stjecanja društvenih vještina nije bilo pregovora”, objasnila je Melissa za portal CNBC.