Zhong nije tipičan 18-godišnjak. On također nije tipičan Googleov softverski inženjer. Stanley Zhong je početkom godine završio srednju školu Gunn u Palo Altu u Kaliforniji s prosječnom ocjenom od 4,42 i vlastitom startup tvrtkom RabbitSign. Također je odbijen ili stavljen na listu čekanja na 16 od 18 koledža za koje se prijavio, uključujući MIT i Stanford.

Iako su ga oni odbili, Google je Zhongu ponudio posao softverskog inženjera razine L4, jednu stepenicu iznad početničkog mjesta. No Zhong, ističe, ondje planira provesti godinu dana, prije nego što ode na sveučilište u Teksasu. I dok je ponuda možda bila iznenađujuća, jedna osoba nije bila šokirana ovim uspjehom, Stanleyev otac Nan Zhong.

Gledao sam ga kako od svoje desete godine piše informatičke kodove. I u životu mi je priuštio toliko šokova da me činjenica da je dobio posao u Googleu više nije mogla bila šokirati. Sjajan je dečko, takakv je cijeli svoj život”, rekao je Nan za CNBC.

Nan, koji također radi u Googleu kao menadžer softverskog inženjeringa, kaže da nikada nije morao tjerati Stanleyja da vježba kodiranje ili ga tjerati na učenje. Njegovo pravilo broj 1 u odgoju je ne miješati se u ništa što njegov sin radi i odluči.

109_161621198194.jpg
abc7 Stanley i njegov otac Nan koji je uvijek vjerovao u njega