"Nakon sedam godina veze koja nije urodila trudnoćom, počela sam sumnjati da nešto nije u redu. Nakon par detaljnijih pregleda, rezultati za mene su bili zastrašujući. Sjećam se tog dana. Moj partner s kojim živim već 15 godina bio je na putu u inozemstvu. Vratila sam se kući od liječnika, sjela na pod u dnevnom boravku i gledala u jednu točku. Šok, nevjerica, bespomoćnost, tupost. Nakon nekog vremena po preporuci prijatelja otišla sam s nalazima kod dr. Mire Šimuna Alebića u bolnicu "Vuk Vrhovac".

Moj suprug dosta putuje, a i meni je bilo teško balansirati između odlazaka k liječniku i posla, pa nisam inzistirala da ide sa mnom. Taj dan sam u bolničkoj čekaonici provela šest sati. Većinom su oko mene bili parovi, a ja sama. Tada nisam još shvaćala kroz što su ti ljudi upravo prolazili, transfere, punkcije. Bila sam sama u svom jadu. U trenutku kad sam konačno ušla u ordinaciju, sve je bilo lakše. Tamo me dočekao liječnik koji se ustao sa stolice da bi me pozdravio, rukovao se sa mnom i iskreno ispričao što toliko dugo čekam, ali ono što se događalo u dvorani iza mojih leđa bilo je ipak prioritetnije. Mogu reći da povjerenje koje sam dobila u tog liječnika zbog njegove predanosti i ljudskosti bila je jedina olakšavajuća stvar u cijeloj priči”, kaže danas 44-godišnja mama Ivana koja je svoju priču prije nekoliko godina podijelila u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

teško je začeti drugo dijete
Shutterstock Njezin prvi postupak IVF-a nije bio uspješan i život joj je se u tom razdoblju promijenio

"Živjela sam od ciklusa do ciklusa, brojila svaki dan, planirala događaje, putovanja, godišnji odmor, podredila sam sve tome da postanem majka. Sve su to manje bitne stvari, ali nisam imala svoj život, moj život se svodio na odlazak k liječniku. Dvije godine sam živjela u čekanju pogodnog ciklusa, kako bih ostvarila trudnoću jer svaki ciklus nije pogodan za početak postupka", otkrila je i dodala da njezin prvi postupak IVF-a nije bio uspješan i život joj je se u tom razdoblju promijenio.

“U klinici za neplodnost jako sam zahvalna i medicinskim sestrama koje su izuzetno tople, srdačne, vesele se s pacijentima i podrška su onima koji ovaj put nisu uspjeli. Koliko god bilo bolno, nama se isplatilo, danas imamo predivno dijete. Mogu ga opisati kao pravog sportaša koji kopira svog tatu u apsolutno svemu, ali ima srce rokera na mamu i jednako loše pjeva kao i ona”, ispričala je.

Ispovijest majke koja je dobila bebu zahvaljujući umjetnoj oplodnji
Shutterstock 'Koliko god bilo bolno, nama se isplatilo, danas imamo predivno dijete', kaže ova mama