Reality zvijezda Kourtney Kardashian na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj pozira u crnom bikiniju, a na kojoj je vidljiv mali trbuščić. Uz nju je napisala: „IVF tijelo“. Naime, 44-godišnja sestra Kim Kardashian je prije desetak mjeseci odlučila proći postupak umjetne oplodnje kako bi sa suprugom, glazbenikom Travisom Barkerom dobila dijete. Budući da su ju već nekoliko puta, kada bi objavila fotografije svog ne više tako utreniranog tijela, obožavatelji na Instagramu pitali je li trudna Kourtney ih je ovaj put preduhitrila i sama napisala o čemu je riječ.

profimedia-0774007754.jpg
Profimedia Kourtney (desno) ima lagano zaobljen trbuščić na fotografiji na kojoj je napisala 'IVF tijelo'

„Mislim da je važno znati kako IVF utječe na žensko tijelo, a o tome se ne govori puno', napisala je jednom prilikom i dodala kako ne može vjerovati da ljudi i dalje imaju potrebu pitati ženu s oblinama je li trudna. Zbog hormonskih injekcija dobila je nekoliko kilograma više i iako se u početku borila s time da prihvati svoje tijelo, danas je sretna – zahvaljujući suprugu.

317405431_696857928370070_8375880973477898976_n.jpg
Instagram Reality zvijezda u posljednjih se deset mjeseci, otkako su se odlučili započeti s IVF postupkom, udebljala desetak kilograma

„Travis mi svaki dan govori: 'Savršena si'. Ako se na nešto požalim, on kaže: 'Savršena si. Tako si dobra... Nikad nisi izgledala bolje'. Trebalo mi je puno vremena da se počnem osjećati ugodno i sretno zbog ovih promjena. To što imam partnera koji me toliko podržava i uvijek mi daje komplimente, bez obzira na sve, samo mi je pomoglo da stvarno prihvatim te promjene, i to u tolikoj mjeri da sam sada zavoljela te promjene na tijelu. Nekad sam imala 40 kilograma, a onda je 50 kilograma postala moja nova, normalna težina. Danas imam 53. Kada sam jako mršava znajte da nisam sretna. To nema veze s prehranom, sa željom za mršavošću, već s toksičnim odnosima", objasnila je 44-godišnjakinja i priznala da postupak medicinski potpomognute oplodnje nije nimalo ugodno iskustvo. Ali osjećala se „gurnuto“ u sve to zbog svojih godina.

259096155_132774005790070_4869753838727409220_n.jpg
Instagram Kourtney snimljena prije godinu dana

Iz bivše veze sa reality zvijezdom Scottom Disickom Kardashianka ima troje djece - 13-godišnjeg Masona, desetogodišnju Penelope i osmogodišnjeg Reigna - i svi su začeti prirodnim putem. Travis je, pak, u braku s prvom pratiljom Miss SAD-a, Shannom Moakler, dobio danas 19-godišnjeg sina Landona i 17-godišnju kćer Alabamu. 

Profimedia Privatni život Kourtney i Travisa

OVO SU PROMJENE KOJE MOŽETE OČEKIVATI AKO STE U POSTUPKU MPO:

  • možete se osjećati tužno, depresivno, ljutito ili tjeskobno
  • vaš apetit se može značajno povećati ili smanjiti
  • možda ćete se osjećati napuhnuto
  • grudi mogu biti bolne na dodirđ
  • možete patiti od zatvora
  • možete patiti od glavobolja ili mučnine
  • možete se osjećati jako, jako umorno
  • možete osjetiti bol ili grčeve u predjelu jajnika
  • može se javiti točkasto krvarenje
  • može se javiti Sindrom ovarijske hiperstimulacije ili OHSS (Ovarian Hyprstimulation Syndrome)