Chahat Kumar, mlada indijska djevojčica koju mnogi nazivaju “sumo dijete”, ima mnogo poteškoća, ​​ne može hodati sama kao druga djeca. Pažnju medija privukla je 2017. kada je imala samo 8 mjeseci i težila 17 kg – što je jednako težini djeteta od 4 do 5 godina.

Liječnici su zbunjeni zbog njezine prekomjerne težine, ali i njezinog stalnog rasta. Ne znaju koji je uzrok djevojčicinog izraženog apetita. Chahat Kumar rodila se s prosječnom težinom, ali u dobi od četiri mjeseca počela se naglo debljati. Njezini roditelji žele da, bez obzira na težinu, ima normalno djetinjstvo i da se igra s drugom djecom.

“Njezina težina raste iz dana u dan,”  rekao je jednom njezin otac Suraj Kumar. Razlog debljanja je navodno činjenica da je Chahat neprestano gladna i stalno želi jesti. Njezina majka Reena tvrdi da njezina kći jede koliko i desetogodišnjakinja. “Ona ne jede i ne pije kao normalno dijete. Jede i jede i nije sita. Ako ju ne nahranimo, plakat će. Nekoliko puta je tražila da izađemo van, ali budući da je jako teška, suprug i ja smo je vodili samo na mjesta blizu kuće", rekla je Reena.

Pretilost je uzrokovala Chahati probleme s disanjem i spavanjem. Budući da je predebela, ne može hodati i igrati se kao ostala djeca. Noge ne mogu podnijeti težinu gornjeg dijela tijela, pa većinu vremena sjedi ili puže po podu. Kad su je roditelji odveli u bolnicu, liječnici također nisu mogli definirati njezino stanje. Kako ima i neuobičajeno tvrdu kožu bilo je vrlo teško uzeti joj krv za analizu. "Nismo mogli izvaditi uzorak krvi jer je masno tkivo pregusto. Iako smo isprobali mnogo različitih metoda, nismo uspjeli utvrditi stanje bebe", rekao je liječnik Vasudev Sharma.

Stručnjaci u Indiji smatraju da djevojčica pati od manjka leptina, hormona koji regulira tjelesnu težinu. Roditelji mlade Indijke nadaju se da će liječnici naći lijek kako bi se njihova kćer mogla razvijati kao i druga djeca.