Ovaj je vikend u Srbiji na svijet stigla najteža beba u regiji. Majka Suzana Kučina iz Gornjeg Milanovca na svijet je donijela dječaka koji je na porodu težio 6420 grama i bio dugačak 68 centimetara.

Specijalisti ginekologije i porodništva dr. Dragan Perišić i dr. Vladislav Vasić, koji su porodili bebu, kažu da je ovo jedna od najvećih u njihovoj liječničkoj karijeri. "Žena je rodila carskim rezom, znali smo da je dijete veliko, ali nismo očekivali tako veliku bebu. Najvažnije je da je sve dobro prošlo i da su i mama i beba dobro. Prema riječima mojih starijih kolega, u našem rodilištu ovo je najveća beba rođena dosad. Prethodno je dr. Milorad Nikolić porodio mladu mamu iz Ljiga, koja je tada rodila bebu tešku oko šest kilograma, ali ova je za nas ipak mali rekorder jer ima 6,420 kilograma", rekao je dr. Vasić za GMinfo.

"Ovo je moje treće dijete, prvo dvoje su bili normalne težine oko 3.700 grama, ali nas je ova beba sve iznenadila. Nismo očekivali da će biti baš ovako krupan. Ja kao majka sam ponosna na svog mališana i na to što je sve prošlo kako treba. Dat ćemo mu ime Pavle”, ispričala je ponosna majka i dodala da nije bilo razlike u odnosu na druge dvije trudnoće.

Možda jedino to što sam malo više jela, ali samo slane obroke i bila sam usporenija. Sad znam i zašto, jer je beba bila baš velika. Ne znamo kako je toliko puno porasla, ali smo presretni. Najvažnije je samo da je sve prošlo kako treba”, objašnjava Suzana čiji je porod krenuo prirodno no zbog veličine bebe dovršen je carskim rezom.

Fotografije mame i bebe možete pogledati ovdje.