Menstrualni ciklus, hormonalni disbalans i seksualno zdravlje i dalje su tabu tebe o kojima su jučer progovorile ginekologinje Ulla Marton i Nataša Šemnički. Osim već spomenute činjenice da djeca sve ranije ulaze u pubertet i to zbog hrane koja je puna hormona, postoji i problem žena koja sve više odgađaju trudnoću.

Ginekologinja Ulla Marton se osvrnula na medijske napise u kojima žene iznad 45. godine postaju majke, ali ističe da je bitno napomenuti kako je riječ o doniranim jajnim stanicama. Istaknula je kako moramo biti svjesne činjenice da što duže odgađamo trudnoću to će biti teže začeti dijete.

U dijalogu o ginekološkom zdravlju kao temi važnoj za kvalitetu života žena svih dobnih skupina, svoja stručna mišljenja podijelili su i psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas te glazbenica Ida Prester. Riječ je o prvoj dm-ovoj konferenciji o ženskom zdravlju „Odvoji dan za sebe“ koja je jučer okupila vrhunske stručnjake iz različitih područja. Osim o ginekološkom, bilo je govora i o mentalnom zdravlju, ali i evoluciji i percepciji ljepote te promicanju novih standarda ljepote. 

Panel Ginekološko zdravlje.jpg
Promo Sudionici panela o ginekološkom zdravlju žena