Rođenje en caul, koje je poznato i kao "porod sirene" ili "porod pod velom", odnosi se na rođenje djeteta u zaštitnoj amnionskoj vrećici ili vodenjaku. Naime, on u većini situacija prilikom poroda puca, no u 1 od 80 tisuća slučajeva ostaje netaknut i dijete stiže na svijet zaštićeno opnom. U najvećem postotku to je slučaj kod poroda carskim rezom.

Upravo tako su prošle godine rođeni blizanci u istočnoj Španjolskoj, a oduševljena liječnica Ana Teijelo je podijelila snimku poroda. "Danas smo u bolnici imali "prikriveni" carski rez i ovdje se vidi oduševljenje svih koji su sudjelovali. Ovakvi nas dani podjsete na to zašto radimo ovaj posao. Dijelimo sve uz dozvolu, naravno", rekla je Ana.

Upozorenje - osjetljiv sadržaj!

Blizanci su rođeni živi i zdravi, a osoblje je bilo oduševljeno. "Svi su uživali u porodu: babice, ginekolozi, pedijatri, anesteziolozi, medicinske sestre, njegovateljice, studenti i, naravno, majka. Naše osoblje je napravilo sliku posteljica za majku i izgleda prelijepo, zaista", istaknula je dalje Ana. Pogledajte kakav poklon su napravili za majku: