Za razliku od kralja Charlesa koji je prošle godine odradio čak 497 službenih poslova, njegov sin, princ William obavio ih je samo 190. Razlog? Želja da što više vremena provodi s djecom koju je dobio u braku s Kate Middleton, devetogodišnjim princem Georgeom, osmogodišnjom princezom Charlotte i petogodišnjim princem Louisom. „Želim biti s njima vikendima, praznicima, kad god mogu“, izjavio je jednom prilikom budući prestolonasljednik.

 „S obzirom na loše zdravlje pokojne kraljice, William je vjerojatno morao početi obavljati kraljevski posao na puno radno vrijeme brže nego što se nadao, ali možemo vidjeti koliko je predan toj ulozi. Također se jako divim činjenici da nije radoholičar poput svog oca, on zna koliko je važan obiteljski život... Čini se da je prisutan, praktičan, brižan tata“, objasnila je bivša novinarka BBC-ja Jennie Bond koja je bila zadužena za praćenje kraljevske obitelji.

Bizarno pravilo kojeg se djeca princa Williama moraju pridržavati
Instagram Kako bi im objasio razlike u društvu princ William s djecom često razgovara o beskućnicima i novcu

Da kralj Charles previše radi svjetstan je i sam 40-godišnji William koji ističe kako bi volio da njegov otac provodi više vremena s obitelji. „To je nešto na čemu radi, recimo to tako. Volio bih da više vremena provodi s djecom. Zašao je u 70-e godine, savršeno je vrijeme da malo uspori jer, kao i svi, brineš hoće li dugo biti u tvojoj blizini, želiš biti siguran da je njegovo zdravlje u redu. On je u stvarno odličnoj formi, ali želim da tako i ostane do njegove 95. godine. Dakle, bilo bi lijepo provoditi više vremena s njim kod kuće, da se može više igrati s unucima. Jer odličan je kad je s njima. Ali trebamo ga kraj nas što je više moguće. On je nevjerovatno discipliniran. On ima tu – što me u prošlosti često frustriralo – rutinu. Nikada ne staje. Dok smo bili djeca u ured su mu znale stizate torbe, i torbe i torbe pune papirologije. Jedva smo uspijevali doći do njegovog stola da mu poželimo laku noć“, ispričao je William u dokumentarnom filmu emitiranom 2018. na BBC-ju.

Kraljica Camilla tada je dodala: 'Kleknut će na sve četiri i satima puzati s unucima, ispuštati čudne zvukove i smijati se. Unuci ga obožavaju, apsolutno ga obožavaju. Čita im Harryja Pottera, imitira različite glasove, mislim da djeca to jako cijene“, objasnila je.

Kralj Charles je član obitelji koji je najviše radio u proteklih deset godina - u tom razdoblju je odradio gotovo 5000 obaveza, a iza njega je njegova sestra, princeza Anne.