Članica nekad popularne skupine Divas, pjevačica Maja Vučić, je početkom srpnja 2006. na svijet donijela svoje jedino dijete, kćer Gitu, koju je dobila u vezi s glumcem i umjetnikom Igorom Hajdarhodžićem.Par se razišao 2009. godine, a Gita je ostala živjeti s majkom koja je jednom prilikom otkrila detalje o odgoju kćeri.

PXL_081118_221.jpg
Grgo Jelavic/PIXSELL/24sata Maja, Igor i kćer Gita snimljeni 2008. u Dubrovniku

“Daleko sam od savršenog roditelja, ali istovremeno se trudim biti što bolja i ne raditi velike pogreške. Prema kćerkici Giti sam istovremeno jako nježna i brižna, ljubakam ju i mazim stalno. Već i njoj idem na živce. A s druge strane sam "stroga". Ta strogost, laički rečeno, odnosi se na moju dosljednost kod po meni važnih stvari u odgoju Gite. Razlučila sam bitno od nebitnog i ne inzistiram baš na svemu. Na primjer, zubi se moraju prati redovito, tako se stvara navika koja je važna za zdravlje i tu nema odstupanja. Jede se za stolom i nikada nisam trčala sa žlicom za njom. Ako je za taj obrok pojela malo, neću joj u međuvremenu davati nešto za prigristi, jer sam tako sigurna da će sljedeći obrok s guštom pojesti. Ako se želi igrati s nečim što je jako opasno, o tome nema ni pregovora. Ali, s druge strane, želim poticati njezinu samostalnost i kad hoće sama natočiti vodu ili prenijeti času s jednog mjesta na drugo, a znam već unaprijed da će razbiti ili proliti ja ju pustim, jer mislim da je to način na koji će sama vidjeti može li nešto ili ne.

Ukratko, potičem je u svemu što mislim da je pozitivno, a preusmjeravam ju s onih ponašanja za koje mislim da nisu u redu. Neki dan sam ju našla kako pljuje po podu u svojoj sobi. Njoj se to sviđa. Kad joj kažem da je to ružno ponašanje, ona kaže da nije. Nakon toga je dobila krpicu i sama je obrisala pod. Kad radi nešto što mi se ne sviđa kažem joj da se tako ne želim igrati, ustajem i odlazim nešto drugo raditi pokazujući joj da bih se radije igrala na drukčiji način. Rijetko povisujem ton, a i kada viknem na nju, više iz panike jer mislim da je diranje utičnice opasno, ona me pita zašto vičem. Taj oblik komunikacije nije joj uobičajen.

Tvrdoglava je i nastoji svoj naum provesti do kraja. Plakanje je najčešće oružje kojim želi postići svoj cilj. Ne uzrujavam se, mirno joj pokušam skrenuti pažnju na nešto zanimljivo, a ako ni na to ne reagira, onda ju pustim. Vrlo brzo se sabere i dođe maziti i predlaže nešto drugo”, za portal she.hr je jednom prilikom ispričala danas uspješna psihologinja Maja čija je kćer krenula njezinim stopama.

PXL_080723_101391517.jpg
Davor Puklavec/PIXSELL/PIXSELL Gitin nastup na koncertu ispred HNK

Gita je svoj prvi nastup imala na pozornici Zlatnog Studija gdje je izvela pjesmu Jadranke Stojaković 'Što te nema', a prošli tjedan je na koncertu "Vraćam se Zagrebe tebi" ispred HNK s Lovrom Juragom izvela “Ljubavnu pjesmu” Josipe Lisac.