Kada je 2020. godine bivši nogometni reprezentativac Robert Kovač postao pomoćni trener kluba AS Monaco njegova je obitelj s njim preselila u Monako. Iako je njegova suprugaAnica, prva pratilja Miss svijeta 1995., navikla na “život u koferu” njihova djeca, 20-godišnja Leticija, 16-godišnji Marko i 14-godišnja Viktorija, morali su se prilagoditi na promjene i rastanak s tadašnjim društvom iz Zagreba, grada u kojem su odrastali, promijeniti školu i doći u zemlju čiji jezik ne znaju.

Anica-Kovac.jpeg
Arhiva Story Anica s najstarijom kćeri Leticijom

"Zato sam još više ponosna na njih. Nije važno hoće li mi djeca prolaziti s pet, ne želim ih gušiti.Cilj mi je da budu sretni, zadovoljni i zdravi ljudi, da odrastanjem u različitim sredinama nauče novi jezik i da kao obitelj ostanemo povezani. Pa i kroz sport, koji mlade čuva od loših stvari. Kad smo mi bili djeca, nismo se dali u kuću, a današnje klince treba tjerati da izađu", rekla je jednom prilikom Anica koja je zahvaljujući sportu djecu maknula od ekrana.

Sin Marko, s obzirom na to da je iznimno visok, trenira košarku, dok je njezina 181 centimetar visoka kćer Leticija trenirala nogomet, a danas ju zanima manekenstvo. I najmlađa Viktorija također je visoka (175 centimetara), a zanimaju ju ples i gluma. Dvoje mlađe djece pohađa i državnu školu na francuskom, dok je Leticija završila međunarodnu školu. Iako su djeca uspješna na svim poljima Anica se jednom prilikom opisala više kao pedantna nego stroga majka.

Anica Kovac_RG (1).JPG
Robert Gašpert Anica snimljena prošle godine sa sinom

Osim što obavlja kućanske poslove, kuha i brine o djeci što smatra velikom privilegijom. Cijela obitelj se okupi tek poslijepodne, nakon što Robert završi obaveze u klubu, a tada najradije pogledaju neki film. “Podrška smo jedno drugome i trudimo se djecu izvesti na pravi put”, objasnila je.