Kada dajete ime djetetu želite da ono iza sebe ima neku snažnu i lijepu simboliku. Voda je izvor života, eliksir besmrtnosti i samim time idealna inspiracija za ime vašem mališanu. Ne morate ga nazvati "aqua" ili "voda", dovoljno je pogledati kartu svijeta i prisjetiti se svih prekrasnih rijeka koje teku brojnim kontinentima. Mi smo za vas izdvojili njih čak 15 čije predivne nazive možete iskoristiti i za bebu.

shutterstock_1691262163.jpg
Shutterstock Voda je izvor života, eliksir besmrtnosti i samim time idealna inspiracija za ime vašem mališanu

Jordan - najvažnija rijeka Palestine i Izraela, dugačka 251 km Jordan. Prema Bibliji Isus je kršten u ovoj rijeci i zato se smatra svetom.

Narva - rijeka koja odvaja Rusiju od baltičkih država. Duga je 77 kilometara i ulijeva se u Finski zaljev.

Magdalena – rijeka u Kolumbiji duga 1538 kilometara. Ime su joj nadjenuli španjolski osvajači i to po Mariji Magdaleni.

Alabama – nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama i dugačka je 205 km. Ime je dobila po državi kroz koju protječe, Alabami.

Beni – ova 1600 kilometara dugačka rijeka izvire u Boliviji i teče do amazonske nizine. Poznata je i kao najmoćnija pritoka Amazone.

Branco - (560 km) Rio Branco je rijeka u Brazilu, koja izvire sjeverno od Boa Viste. Na portugalskom znači "bijela rijeka".

Ebro – sa svojih 910 kilometara našla se na drugom mjestu najvećih rijeka Pirinejskog poluotoka. Teče kroz Šapnjolsku i ulijeva se u Sredozemno more.

Ems – jedna od najvećih rijeka u Njemačkoj, duga je čak 371 kilometar. Ulijeva se u Sjeverno more.

shutterstock_2000346986.jpg
Shutterstock Ovih 15 predivnih rijeka ima nazive koje možete iskoristiti i za svoje dijete

Ferat – ova rijeka izvire u Turskoj i teče kroz Siriju i Irak. Dugačka je 2736 kilometara, a poznata je i pod nazivom "Eufrat“.

Gila – još jedna rijeka koja izvire u Sjedinjenim Američkim Državama. Prolazi Novim Meksim, a završava u rijeci Colorado u Arizoni. Dugačka je 1044 kilometara.

Lena – ovo je jedna od najvećih rijeka na zemlji. Duga je 4400 kilometara i teče kroz Sibir, odnosno azijski dio Rusije.

Loa - ova 443 kilometra duga rijeka Loa nalazi se u Čileu. Izvire u Andama i ulijeva se u Pacifik

Marne – ova francuska rijeka, ujedno i pritoka Seini, dugačka je 514 kilometara.

Nan – ime joj je i "Mae Nam Nan", duga je 390 km i teče kroz Tajland

Nil – napoznatija i najduža rijeka na svijetu (6852 kilometara) protječe kroz Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Ugandu, Južni Sudan i Sudan i ulijeva se u Sredozemno more u Egiptu.

Tana – ova najveća kenijska rijeka duga je 1000 kilometara, a ulijeva se u Indijski ocean

shutterstock_2159701923.jpg
Shutterstock Rijeke su izvor života i kao takve skrivaju divnu simboliku iza imena mališana