Vjerujte nam, mame ne očekuju skupe poklone. Ali ovaj dan jednostavno ne možete zanemariti. To je dan u čast vaših supruga, majki i majčinstva, a one su najzaslužnije za sve što ste postigli u životu. Zato im je potrebno reći jedno veliko HVALA.

1. Pripremite joj obrok
Bilo da je riječ o doručku u krevetu ili ručku za cijelu obitelj, ona će itekako cijeniti vaš trud i spremnost da pomognete sa svakodnevnim obavezama i priuštite joj predah od kuhanja. Ukoliko se loše snalazite u kuhinji uvijek možete naručiti njezino omiljeno jelo iz restorana u kojem niste bili otkako se dijete rodilo. Ako ste raspoloženi za izlazak i imate kome ostaviti dijete na čuvanje počastite mamu romantičnom večerom.

shutterstock_418567975.jpg
Shutterstock Iznenadite suprugu doručkom u krevetu, cijenit će odmor od kuhanja i pripremanja obroka

2. Poklonite joj foto album
Ovo je poklon za koji će vam trebati nešto više truda, ali ne iziskuje previše vremena. Foto knjiga ispunjena fotografijama iz perioda trudnoće, ali i prvim fotografijama vaše bebe jako će ju razveseliti.

3. Priuštite joj masažu
Majčinstvo je iscrpljujuće, osobito kada ste tek novi u ovoj ulozi. Pomozite supruzi da se riješi stresa jednom opuštajućom masažom kod kuće. Ukoliko ne znate ništa o masiranju možete nabrzinu naučiti na YouTubeu ili, pak, možete uplatiti masažu u nekom salonu. I napomenite da ćete vi tih nekoliko sati pripaziti na dijete.

shutterstock_567963520.jpg
Shutterstock Priuštite joj opuštajuću masažu, a ako vam to nije jača strana možete ju i uplatiti u nekom spa centru

4. Poklonite joj čestitku
Iako vaše dijete još ne crta ne znači da ne može sudjelovati u izradi čestitke za Majčin dan. Možete otisnuti bebin dlan na papir ili napisati poruku koja dolazi od djeteta. Primjerice: „Ti si najbolja mama na svijetu, hvala ti što me tješiš kada plačem!“. Vaša supruga će cijeniti i ako joj napišete koje njezine majčinske kvalitete volite i zašto mislite da se odlično snašla u toj ulozi.

5. Poklonite joj san
Malo je stvari koje novopečene mame žele više od sna – poklonite im ga! Ako imate novorođenče stavite ga u kolica i sat, dva prošećite s njime. Ako je dijete nešto starije odvedite ga u park ili na kraći izlet. Mama će za to vrijeme odspavati i napuniti se energijom.

shutterstock_1082601008.jpg
Shutterstock Otiđite s djetetom u šetnju, neka se mama za to vrijeme naspava

6. Osmislite glazbenu play listu
Možete na nju staviti sve pjesme koje je voljela slušati u trudnoći ili, pak, neke pjesme koje su glazbenici posvetili svojim majkama. Primjerice, "Hot Mama" Tracea Adkinsa, "Oh Mother" Christine Aguilere i 2Pac-ova "Dear Mama".

7. Poklonite joj prigodan nakit
Ukoliko vam novčanik to dopusti izbora imate napretek. Možete joj pokloniti lančić s imenom djeteta, narukvicu s inicijalima bebe, zlatni medaljon u koji možete staviti fotografiju mališana.

shutterstock_410319595.jpg
Shutterstock Ako supruga voli zlato možete joj pokloniti i medaljon u koji će staviti fotografiju bebe

8. Organizirajte obiteljsko fotografiranje
Rezervirajte profesionalnog fotografa koji će napraviti stvarno bajkovite obiteljske fotografije.