Zagrebačka glumica Katarina Madirazza koju semo gledali u serijama 'Dar Mar', 'Ko te šiša', 'Winnetou & Old Shatterhand', 'Počivali u miru', te brojnim predstavama uskoro će prvi put iskusiti čari majčinstva, a za Story je otkrila kako se ona i suprug, marketinški stručnjak Mislav Madirazza pripremaju za tu ulogu... 

Kako vam je raditi?

Prva tri mjeseca sam imala jake mučnine i to mi je bilo grozno. Pogotovo jer sam išla na predavanja na faksu, radila na predstavi, vozila na gostovanja i baš mi je bilo teško jer mi je i inače grozan taj osjećaj mučnine. Šalila sam se da će mi i nakon poroda najveća trauma iz trudnoće i dalje ostati mučnine, ali od kada su prošle super se osjećam. Svima s kojima radim odmah sam rekla za trudnoću i da ću raditi koliko mogu. Za sada još uvijek stanem u kostime, a dijelove u predstavama gdje ima puno skakanja smo preoblikovali i zapravo je to to. Čak i u periodu kada sam imala mučnine najdraže mi je bilo igrati predstave jer bi se fokusirala na glumu, zaboravila na mučninu i tih sat vremena mi je bilo predivno. Ne bih glumila da se ne osjećam dobro, ali mogu i dapače, osjećam da mi čini dobro jer sam aktivna. Zezam se da sam sada više u formi nego što sam bila prije trudnoće. Zapravo, jedino kada se mogu natjerati da vježbam je ako imam neki drugi razlog - tako sam mršavjela i dovodila se u formu radi uloga i sada radi bebe, nikada radi sebe.

Katarina Madirazza_RG (25).JPG
Robert Gašpert 'Sve je u redu, osim što mi malo noge znaju nateći i imam žgaravicu', kaže Katarina

Kako vam inače protječe trudnoća?

Stvarno predivno. Ona se dosta rano počela mrdati i predivan mi je bio taj osjećaj, kao da mi mala ribica prođe. Iako se često ne vidi na van, Mislavu sam rekla da pogleda kada se na početku počela mrdati i uspio je vidjeti njezin prvi udarac. Taj njegov osmijeh na licu uvijek ću pamtiti. Baš je bilo posebno iskustvo. Kada se smirim onda se ona počne javljati i to mi je najljepše. Jednom me probudila u šest sati ujutro i to je jedino kada si sretan što te netko budi tako rano. Toliko sam bila sretna da sam išla snimati trbuh. Svi me paze i maze i stvarno je dobro, osim što mi malo noge znaju nateći i imam žgaravicu. Samo da je ona zdrava, sretna i da joj je dobro - jedno je to bitno. I veća je za svoje mjesece, na prošlom pregledu prosjek je za bebu te dobi 500 grama, a ima 680. Velika beba, na mamu! (smijeh).

Čekate curicu, jeste li odabrali ime? 

Da, curica je i imamo ime - Mara. Imali smo ga od prije jer nam je toliko lijepo i nije bilo dvojbe kako će se zvati, a za dečka se nismo mogli dogovoriti.

Čitate li knjige o trudnoći, savjetujete li se s mamama?

Odrasla sam s dvije mlađe sestre i od jedne sam starija deset godina, a imam i puno bratića i sestrični i uvijek sam bila okružena s djecom, tako da već imam nekog iskustva jer sam ih čuvala, držala, prematala. Pokušavam, a to su mi svi savjetovali, ne čitati previše forume jer tamo ima svačega i svi su najpametniji, tako da najviše slušam svog doktora. Čak su me prozvali da sam ležerna trudnica. Ali, počela sam čitati knjige o odgoju i što dolazi kasnije, jer danas je društvo takvo kakvo je i izazovno je odgajati djecu. Ne bojim se jer stvarno mislim da su djeca najveća radost i promijene ti život na bolje i tako da se pripremam na način da želim biti što bolja mama. Da budem tu, da joj pružimo što više ljubavi, da joj budemo potpora, da je dobro odgojimo.

Katarina Madirazza_RG (35) original.jpg
Robert Gašpert Katarina najviše sluša savjete liječnika, a počela je i čitati knjige o odgoju

Kako se suprug priprema?

Kako su još na snazi mjere korone ne smije sa mnom na preglede, pa mu snimim i pokažem, ali nije to isto kao kad u tom trenutku vidiš nju na ultrazvuku. Baš sam razmišljala kako je muškarcima na neki način teže, jer ja sam s njom svaki dan, osjetim je, idem na preglede, a oni zapravo nemaju taj osjećaj sve dok se beba ne rodi. Jako je uzbuđen i znam da će biti najbolji tata na svijetu. Isto ga je malo strah jer nije imao toliko iskustva s malom djecom, ali jako je uzbuđen i jedva čeka da Mara dođe. Prijatelji su nam posudili kućni uređaj za mjerenje otkucaja srca, jer sam htjela da i on to čuje kako ne smije s nama na preglede. Baš je poseban osjećaj i jako se veselimo novoj i najljepšoj avanturi koja nas čeka.

Hoće li biti na porodu?

Htjela bih, i on to želi. Bacat će fore i viceve i to je baš ono što će mi trebati.