Glumica Kate Hudson je majka troje djece, i svako dijete ima različitog oca. No Kate izvrsno funkcionira kao majka i svi očevi ravnopravno sudjeluju u odgoju djece.

Najmlađu kćer, 4-godišnju Rani Rose, ima sa svojim zaručnikom Dannyjem Fujikawom, 11-godišnjeg sina Binghama s bivšim zaručnikom Mattom Bellamyjem i 18-godišnjeg sina Rydera s bivšim suprugom Chrisom Robinsonom.

'Možda izgledamo čudno izvana, ali iznutra, vrlo smo funkcionalna obitelj', kaže Kate Hudson.

Na pitanje kako uspijeva biti u super odnosima sa svojim bivšim partnerima i ostvariti kvalitetno suroditeljstvo, glumica smatra da je važno stvoriti novi odnos s novom vrstom ljubavi, odnosno, ponovno sklapanje partnerstva.

'Nekad ste voljeli osobu s kojom imate dijete. To ne nestaje samo tako… možete se super provesti s bivšim partnerom jer ste zapravo fokusirani samo na ljubav svog djeteta.'

Kate Hudson, upravo zato što nije odrasla uz očinsku figuru u svome životu, svojoj djeci ne želi uskratiti odrastanje uz njihove očeve i posebno se trudi s bivšim partnerima imati zrelu i zdravu komunikaciju.

Suroditeljstvo može biti doista teško, a psiholozi daju nekoliko važnih savjeta za oba roditelja:

• Trudite se objektivno sagledati probleme i pronaći rješenja tako da se usredotočite na zajedničke brige, a ne samo na ono što vi želite.
• Budite otvoreni u komunikaciji s bivšim partnerom i sagledajte možete li imati zajedničke ciljeve.
• Budite dosljedni u odgoju.
• O svom bivšem partneru pred djecom govorite samo pozitivno

I na kraju, ako vam je potrebna dodatna podrška, potražite savjet stručnjaka.