U redu je da dijete ima tajne i da jedan dio svoga života ne otkriva roditeljima. I što je starije, više će toga skrivati. Tajnovitost je prihvatljiva, ali samo do trenutka dok dijete ne odvede u nevolju.

Svakako, jedan od znakova da dijete nešto skriva od vas, a što bi možda bilo potencijalna nevolja, jest njegova iznenadna promjena u ponašanju, izbjegavanje kontakta očima, neobjašnjiva promjena raspoloženja...
Među 12 znakova Zodijaka postoje oni koji su ipak malo skloniji tajnama. Evo koja su tri horoskopska znaka, koja vole skrivati baš ono što bi ih moglo odvesti u nevolju.

dijete napravilo nered
Shutterstock 

Bikovi

Djeca rođena u ovome znaku uglavnom su introverti, koji se najbolje osjećaju skriveni od znatiželjnih pogleda, i koji vole sačuvati svoju privatnost.

Dakle, Bikovi vole imati tajne, a postaju otvoreni samo ako s nekom osobom razviju odnos povjerenja i razumijevanja. Stoga, roditelji malih Bikova trebali bi svojim mališanima biti i prijatelji, a ne samo autoriteti.

Rakovi

Pripadnici ovoga znaka su jako osjećajni, ali ponekad teško izražavaju svoje emocije. Iako imaju puno toga za reći, često to zadržavaju za sebe.

Vage

Djeca Vage imaju mirnu i uravnoteženu osobnost, sami ne skrivaju puno, ali zato su vjerni čuvari tuđih tajni. Nisu skloni tračanju i pričanju o tuđim intimnim problemima.

Škorpioni

Maleni Škorpioni su najtajnovitiji od svih znakova. Toliko su tajanstveni da čak ni osobe koje ih najbolje poznaju, kao što su njihovi roditelji, ne mogu dokučiti što im je u mislima i u srcima.

Vodenjaci

Dijete Vodenjak je kreativni mislilac vrlo bujne mašte. Tajne koje ono skriva više su one mislilačkog i kreativnog karaktera, a nevolja u koju mogu upasti je neki ludi znanstveni eksperiment koji bi mogao krenuti po zlu.

Ribe

Djeca Ribe uglavnom su introverti, a iako se mnogima čini da se lako otkrivaju, to uopće nije slučaj. Jako su oprezni kad je u pitanju otkrivanje vlastitih tajni.