Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJGORE OSOBINE MAMA PREMA HOROSKOPU: Jarčice su zahtjevne i stroge, a Lavice tvrdoglave i egoistične

Autor Sanja Matasić

Svaki znak ima svoju tamnu stranu pa kad je majčinstvo u pitanju, i tu astrologija ima što reći

 ljuta mama Izvor: Shutterstock

Znakovi Zodijaka mogu puno reći o osobama koje srećete u životu. Mogu otkriti tko vam se sviđa, a tko ne sviđa, kompatibilnost, osobine i još mnogo toga, naravno, ako ste pobornik astrologije. No jednako tako može biti zabavno proučavati osobine svoga znaka i osoba koje su nam važne u životu. Ako ste mama, vaš vam znak također može reći koje su vaše slabosti ili vaše snage.

Čak i ako želite bolje razumjeti odnos koji imate sa svojom mamom – ili kako bolje komunicirati s njom – zavirite u njezin horoskopski znak.

Mama Ovan (21. ožujka do 19. travnja)

Ovan je prvi znak Zodijaka, a prema astrologiji, oni koji su rođeni u ovome znaku često počinju nove stvari, ali rijetko ih i završavaju.

via GIPHY

Osim toga, Ovnice su često impulzivne i neosjetljive na tuđe potrebe, a budući da njima vlada Mars, mogu biti i agresivne. Ove mame mogu biti odlični vođe, ali bi pritom mogle povrijediti svoju djecu inzistirajući na ostvarenju vlastitih ciljeva.

Mama Bik (20. travnja do 20. svibnja)

Poput pravog bika, tvrdoglava mama Bik nikad neće odustati, čak i ako za to postoje opravdani razlozi. Mame Bikovi znaju biti opterećene svojim zdravljem pa je s njima ponekad teško živjeti.

via GIPHY

Također, materijalistički su nastrojene pa će inzistirati na tome da im djeca budu uspješna, što može cijeloj obitelji biti dodatni izvor frustracija.

Mama Blizanac (21. svibnja do 20. lipnja)

Osobe rođene u Blizancima često su površne i nedosljedne, pa je odgoj mama pripadnica ovoga znaka prožet nedosljednim odgojem. Na taj način zapravo zbunjuju svoju djecu jer ona nikad ne znaju što mogu očekivati od svoje mame i koje su im granice.

via GIPHY

Blizanci također mogu biti neodlučni, a njihova lepršavost i stalno mijenjanje interesa može unijeti osjećaj nesigurnosti u obitelj.

Mama Rak (21. lipnja do 22. srpnja)

Budući da Rakovima vlada Mjesec, mame Račice često mogu upadati u neka svoja depresivna i tugaljiva stanja. I ne samo to, mogu biti sklone emotivnoj manipulaciji i ljutiti se na svoju djecu ako ne ide sve onako kako su one planirale.

via GIPHY

Često je prisutna i osvetoljubivost, odnosno emotivno kažnjavanje ili pasivna agresija.

Mama Lav (23. srpnja do 22. kolovoza)

Mame Lavice često znaju biti posesivne i egoistične, s čime je teško živjeti.

via GIPHY

Osim toga, Lavovi su tvrdoglavi i vole šefovati. Iako ove osobine mogu biti pozitivne ako su umjerene, djeca se mogu osjećati potisnuto i zatomljeno.

Mama Djevica (23. kolovoza do 22. rujna)

Djevice mogu biti izuzetno izbirljive i kritične. Naravno, kritičnost nameće visoke kriterije u odgoju, a njihovoj je djeci teško živjeti prema njihovim visokim standardima.

via GIPHY

Mame Djevice sklone su promišljanjima i analizi, koji koriste samo njima, a okolini je teško živjeti u okruženju stalnoga preispitivanja.

Mama Vaga (23. rujna do 22. listopada)

Vage imaju tendenciju biti neodlučne i manipulativne pa tako često znaju povrijediti i partnera i djecu.

via GIPHY

Zbog svoje neodlučnosti, može se činiti da nemaju vlastito mišljenje i stav pa su izvor frustracija svojim ukućanima, a djeca često ne mogu prepoznati što trebaju činiti da 'mama bude zadovoljna'.

Mama Škorpion (23. listopada do 21. studenoga)

Mame Škorpionice često imaju visoku razinu samopouzdanja, a u nametanju svoje volje mogu biti prilično agresivne, što može uzrokovati da se njihova djeca osjećaju podcijenjeno ili čak potpuno bezvrijedno.

via GIPHY

Često su tajnovite, što može emotivnu djecu može povrijediti jer mamu doživljavaju kao hladnu i rezerviranu. Škorpionke mogu biti impulzivne i osvetoljubive prema osobama izvan obitelji te svoje vanjske sukobe unositi u obitelj. Na taj način svima oko njih postaje vrlo nelagodno, pogotovo kad od djece i partnera zahtijevaju da im budu saveznici u njihovim često besmislenim borbama.

Mama Strijelac (22. studenoga do 21. prosinca)

Mame Strijelcem mogu imati problema s odgovornošću i predanošću svojoj obitelji. Po naravi su nestrpljivi i vole svoju neovisnost pa će često odlaziti na druženja s prijateljima i prijateljicama, ne mareći pritom na potrebe svoje obitelji.

via GIPHY

Zbog svojih nepromišljenih i ishitrenih odluka, može dovesti u neugodnu situaciju i djecu i partnera, a djeca se od mame Strijelca često mogu osjetiti zanemareno.

Mama Jarac (22. prosinca do 19. siječnja)

Mame Jarci su neprilagodljive i zahtjevne te za svako svoje dijete imaju već zacrtane ambicije. Ako kojim slučajem dijete ne dijeli njihove ciljeve i želje, postaju nemilosrdne i stroge.

via GIPHY

Djeca moraju ostvariti njihove ambicije, i to je jedino što vide. Stoga, mame Jarci često imaju vrlo buntovnu djecu, pogotovo ako su im rođena u znaku kao što je Vodenjak ili neki vatreni znak.

Mama Vodenjak (20. siječnja do 18. veljače)

Mame Vodenjaci su prilično ležerne, da ne kažemo lijene. Budući da nisu sklone kućanskim poslovima, a niti od drugih zahtijevaju urednost, često im dom izgleda kao neka hipie komuna.

via GIPHY

Ne samo to, mame Vodenjaci vole svoj svijet, često su iracionalne, a da bi to dobile, puštaju djecu da rade što ih volja i ne postavljaju im granice u odgoju.

Mama Riba (19. veljače do 20. ožujka)

Mame Ribe uživaju u tome da na sebe preuzimaju tuđa bremena zbog čega mogu biti preopterećene, što često rezultira padom energije i blagom depresijom.

via GIPHY

One se mogu izgubiti u svojim snovima, mogu postati pesimistične i odugovlačiti s realizacijom važnih obiteljskih obaveza.

Možda će vas zanimati

Najnovije