Evo što astrologija kaže o majkama, pripadnicima dvanaest znakova zodijaka:

OVAN

Prednosti: snažan, samosvjestan, neustrašiv
Slabosti: previše natjecateljski, ljuti, opsesivni, tašti

Mama Ovan je prava ratnica pa svemu u životu pristupa kao da ide u bitku. Majčinstvo nije za slabe i nikada neće biti. Uvijek se snalaziš, s vjerom u sebe, a jedini šok može biti to što je sada jedno malo biće potpuno ovisno o tebi. Inače, uvijek prvo mislite na sebe, pa je potrebno malo prilagodbe jer je beba sada tu. Međutim, koliko god obožavali svog ljubimca, uvijek ćete biti na prvom mjestu jer vas dvoje ste dvije različite osobe. A taj stav i nije tako loš, pogotovo za kasniji odgoj.

BIK

Prednosti: racionalno, vrijedno
Slabosti: materijalist, često mijenja raspoloženje, tašt

Mama Bik stvorena je i za rad i za uživanje. Prvo provjeri je li sve u redu, a onda se zabavi. Tradicionalist ste, ali i avanturist pa možete dijete natjerati da uči nedjeljom, ali i pustiti ga da se vozi na motoru sa samo 12 godina. Nastojite djecu naučiti lijepom odgoju i ponašanju, da im uvijek budu fokus, autoritet, ali i najbolji prijatelj. Sve dok vas djeca ne sramote, nema problema.

BLIZANCI

Prednosti: znatiželjan, mladolik, kreativan, spreman na sve
Slabosti: nedosljedan, kontradiktoran, nestrpljiv, voli biti pametan

Možda je cijelo vrijeme neizvjesno, ali s mamom Blizancima nikad nije dosadno. Obitelj se uvijek pita što vam je na umu i sve je moguće s vama. Tako možete odlučiti da je, primjerice, odlazak na brod savršena prilika za podizanje bebe u prvim mjesecima. Vaš mozak uvijek radi, tako da ste zapravo najekscentričnija mama od svih u Zodijaku.

RAK

Prednosti: osjetljiv, predan
Slabosti: previše zaštitnički, promjenjivo raspoloženje, ljubomorni, plašljivi

Mama Rak je prava mama! U krvi vam je od malih nogu otkako ste se brinuli o svojim lutkama kao da su bebe. Za vas je rađanje kod kuće i što dulje dojenje bebe prava stvar. Vaša obitelj je sve na svijetu i obično gradite vrlo duboku vezu s djecom do kraja života. A majčinstvo te veseli jer te otvara svijetu jer si po prirodi sramežljiva. Ipak, ponekad možete biti snob, ali jednom kad nekoga pustite u svoj život, to je zauvijek, a pogotovo kada se stvorite kao majka.

LAV

Prednosti: rođeni vođa, kreativan, pun samopouzdanja
Slabosti: narcisoidna, previše energična, kraljica drame

Majke lavice uvijek su zapažene ma gdje bile i potpuno se predaju majčinstvu. Trudite se uvijek biti uz svoje dijete, učiniti ga dobrim čovjekom za primjer koji će činiti velike stvari. Ponekad još uvijek imate velika očekivanja od svoje djece, pa ih možete preopteretiti. Ali kad odrastu i postanu uspješni liječnici, odvjetnici i umjetnici, bit će vam zahvalni. Ništa vam ne može stati na put kada nešto odlučite, a posebno volite razmaziti djecu prekrasnim darovima jer su vam oni ponos i dika.

DJEVICA

Prednosti: organiziran, zdrav razum, inteligentan
Slabosti: voli suditi, puno brine, previše analizira

Mame Djevice spoj su suprotnosti. Neke mame u roditeljstvu plivaju kao ribe u vodi, a neke se još moraju prilagoditi i snaći. Unatoč preopterećenosti, jer uvijek previše razmišljate i želite da sve bude u redu, ponekad se možete opustiti. U tome vam može pomoći prijatelj Strijelac. Neke majke se dolaskom djeteta odmah osjete staro, a neka djeca protresu i osvježe. Pazite da ne odete predaleko jer koliko god maštali i željeli da sve bude savršeno, prave mame su ipak samo žene od krvi i mesa, s ovog planeta.

VAGA

Prednosti. strpljiv, pošten
Slabosti: nedosljedan, tašt, snobovski

Mama Vaga, ako se ostvari kao majka, naći će onu ravnotežu u životu koju toliko traži. Tada sve postaje smisleno, a vi dobivate pravi fokus. Duboko u sebi, najsretniji ste kada imate vremena za život, a tome služe djeca. Uživate u svim čarima koje majčinstvo nosi sa sobom, da se igrate s djecom i iskoristite svaki trenutak njihova odrastanja. Imate strpljenja objasniti im zašto je nebo plavo i kamo je točno zlatna ribica otišla iz akvarija nakon što je uginula. Ponekad trebate paziti da, na primjer, ne umjerite djecu samo da biste ih pokazali drugima. No, oni nisu eksponati, a zdrava distanca roditelja i djece nije na odmet.

ŠKORPION

Prednosti: moćan, intuitivan
Slabosti: previše kontrole, paranoičan, emocionalno nestabilan

Kad su mame Škorpioni raspoložene sve je super, kad nisu svi bježe od njih, pa i djeca. Jako ste zaštitnički nastrojeni prema njima i brzo se prilagođavate novoj ulozi majke. Iako možete biti zločesti prema ostatku svijeta, samo se rastopite pored djeteta. Dat ćete sve od sebe da imate svoje dijete gurnite budućnost kako biste mogli odvojiti novac za njihovo studiranje prije nego se rode. Život s mamom Škorpionom može biti iscrpljujuća partija šaha, ali kraljica je ipak najjača figura. A u majčinstvu vam je od neprocjenjive pomoći vaša intuicija na koju se uvijek oslanjate.

STRIJELAC

Prednosti: avanturistički, mudar, duhovit
Slabosti: ravnodušan, krut, neorganiziran

Majke Strijelci žive za trenutak i majčinstvo je za njih prava avantura. Iako držite do svoje slobode, ovo vam može biti šok. Da budeš nečiji autoritet? Čini se nemogućim. Stoga prioritet treba dati potrebama drugih i prilagoditi se novonastaloj situaciji. Pazi jer si brzopleta, a u majčinstvu ne smiješ biti takva. Zato je vaša spontanost velika, pa ste u mogućnosti samo strpati djecu u auto i otići bilo gdje bez ikakvog plana. Da, sloboda je vaše srednje ime, ali važno je uključiti djecu u gotovo sve što radite, jer ona i dalje samo žele biti s majkom.

Kakva ste majka po horoskopu
Shutterstock 

JARAC

Prednosti: organiziran, cijeni tradicionalne vrijednosti, dosljedan, strpljiv, promišljen
Slabosti: nervozan, previše zabrinut, pesimističan, sumnjičav

Ponekad se čini da su mame Jarci više tate nego mame ili čak oba roditelja u jednom. Nije da nemate žensku stranu, ali red i disciplina su vam u krvi. Inzistirajte na tome da djecu treba naučiti svemu što trebaju znati. Želite im biti blizu, ali ne i biti njihov najbolji prijatelj. Emocije ne pokazujete kroz nježnost, već kroz djela. Vi ste sila koja sve vuče i sve drži na leđima da se brinete o djeci. Ipak ponekad malo usporite.

VODENJAK

Prednosti: prijateljski raspoložen, veseo, kreativan
Slabosti: ograničena, otuđena

Za mame Vodenjake ne vrijede nikakva pravila. Najbolji ste u svom kreativnom kaosu i nikad vam nije dosadno. Vi vidite život kao veliku avanturu i želite da vaša djeca osjete sve čari tog putovanja. "Očekujte neočekivano" je ono što vas najbolje opisuje. Ne vežete se previše pa vam je povezanost s djetetom iznimno nevjerojatna. Često je s vama sve vruće i hladno, ali ipak s majčinstvom otkrivate novi, iznenađujuće lijep svijet koji konačno pušta korijenje. Pobrinite se da zadržite svoje "ja" nakon poroda. Radite sve što ste radili prije nego što ste postali majka.

RIBA

Prednosti: posvećena, brižna, kreativna
Slabosti: manipulativno, promjenjivo

Duhovni, osjećajni i mudri, znate na sebe gledati kao na božicu drage majke Ribe. Ali zato ste uvijek tu za djecu i uvijek spremni za avanturu – neplanirano putovanje, obilaske... Ipak, možete biti prevrtljivi, ponekad i posramiti djecu kad odrastu neprikladnim postupcima. Budući da mrzite da vam netko diktira kada i što da radite, možda ćete imati problema s hranjenjem i uspavljivanjem bebe. Tada je najbolje imati nečiju pomoć. Vaša djeca će uvijek znati da ste im najveća podrška i da biste sve dali za njihovu sreću. Oni će sigurno biti maženi i zbrinuti, a za vas bezgrešni. Ovdje ste da ih razmazite. Neke majke Ribe idealiziraju svoju djecu i iako uživaju u slobodi, većinu života bit će vrlo bliske svojoj djeci. Vi ste mama, najbolja prijateljica, savjetnica i sve to radite s nevjerojatnom lakoćom.