Jedna je mama, uz to i novinarka, za portal Motehr.ly, dala zanimljivu perspektivu, koja bi vam mogla otvoriti jednu novu dimenziju čuvanja obiteljskih uspomena. Naime, ona je gledajući svoj mobitel, shvatila da ima toliko fotografija svoga partnera s djecom, fotki njezine djece, ali da su fotografije s njom i djecom prava rijetkost.

Potom je poslala poruku svim očevimasa željom da se u obiteljsko sjećanje zabilježe i majke u zajedništvu i bliskosti sa svojom djecom. Prenosimo njezinu poruku u cijelosti.

'Znam da baš u ovom trenutku držite svoj telefon. Verojatno vam je telefon uvijek u ruci ili pri ruci. Pa svima nam je. Zato, učinite uslugu svojoj deci i njihovoj majci i – fotografirajte je. Nju. Majku svoje djece. Ljubav svog života. Onu koja tako predano radi zajedno s vama da bi obitelj bila na okupu i sretna. Da bi bila upravo to što jest. Slikajte je češće.

Prije neki dan sam gledala fotografije na svom telefonu i shvatila da imam hrpu slika svog supruga s djecom, ali da ima samo poneka na kojoj sam i ja. I za to sam sama kriva. Ili sam uvijek iza kamere ili ne želim da me spontano, iznenada slika. Zato što uvijek mislim kako nisam dovoljno lijepa, dotjerana, ili kako će uhvatiti loš kut snimanja. Kao da je to važno.

No ne mora tako biti. Svakoj obitelji potrebne su fotografije na kojima je i mama. Naravno, uživam gledajući one slike na kojima su djeca zanesena u igri, sama ili s tatom. Ali, kada jednog dana sve to digitalno blago djeca budu pregledala, poželjet će da u njemu pronađu i mamu.

mama se igra sa sinom
Shutterstock 

Stoga, tate, ako imate pokraj sebe ženu poput mene, jedne večeri, dok bude čitala djeci priču za laku noć, izvadite telefon i fotografirajte.

Bez upozorenja.
Bez pripreme.
Samo fotografirajte.

Kada je u kuhinji i objašnjava djeci da će slatkiše dobiti nakon ručka, fotografirajte.

Ako se valja po podu s djecom ili im pomaže oko domaće zadaće, fotografirajte.

Vrijeme toliko brzo prolazi i djeca rastu kao iz vode. Prije nego što se okrenete, oni će pakirati kufere i spremati se da započnu život van roditeljskog doma.

Fotografirajte.

Možda zvuči grubo, pretjerano, nezamislivo, ali jednog dana ni nje neće biti i sve što će djeci ostati bit će uspomene.
Zato, fotografirajte.

Fotografirajte da se zabilježi sva ljubav koju je za njih od prvog dana imala. Fotografirajte da se uvijek sjete kako je bila tu za njih. Fotografirajte da se ne zaboravi koliko je divna. Nije važno je li joj kosa čista, je li u pidžami ili pregači, molim vas, fotografirajte.

Ja sam mamu izgubila kad sam imala 20 godina. Sve što imam danas su fotografije. Gledam fotografije nje, koja me drži u krilu smijući se nečemu zabavnome što sam rekla. Zumiram njezine oči, njezine ruke, ne bih li vidjela sliče li na njezine kako godine odmiču.
Takve stvari ne može uhvatiti nijedan selfie.
Molim vas, fotografirajte!
Vaša djeca i njihova mama jednog će vam dana biti na tome zahvalni.'