Od bezuvjetne ljubavi do svakodnevne mudrosti, prisutnost majki pravi je blagoslov. I nikada ne možemo dovoljno zahvaliti mamama na podršci i predanosti koju su nam davale i još uvijek daju. Nažalost, neki su, zaokupljeni obavezama u odrasloj dobi, skloni manje vremena provoditi sa svojim majkama. Da se podružite sa svojom majkom, ne treba vam razlog, ali, vjerovali ili ne, postoje stvarni razlozi zašto biste se trebali družiti s majkama.

1. Odličan odnos s majkom mogao bi joj pomoći da dugo bude bistra uma

Prema istraživanju objavljenom u Journal of Alzheimer’s Disease, provođenje vremena s roditeljima može pomoći u smanjenju rizika od razvoja demencije, koja utječe na njihovo razmišljanje, pamćenje, razmišljanje i osobnost.

Kvaliteta odnosa s majkom može imati golemi utjecaj na njezine kognitivne sposobnosti u poznijoj životnoj dobi. Ako je pozovete na večeru ili zajedno provedete praznike, dajete joj osjećaj da ju cijenite i prihvaćate.
Mame su s vama u svakoj fazi vašeg života; svjedočile su vašem prvom koraku, prvom danu u školi, prvom spoju, pa čak i prvoj plaći. Budite zahvalni na lijepim zajedničkim uspomenama i vremenu provedenom zajedno.

milla jovovich.jpg
Instagram 

2. Mama vas uči lekcijama koje nikada ne biste naučili u školi ili od prijatelja

Vaša je majka vaš vodič na ovome svijetu. Znala je mnoge stvari davno prije vas, znala je razlikovati dobro od lošeg. Izvor inspiracije mogu biti i majke koje svoju djecu uče da budu neustrašiva i da vjeruju u sebe.

Veza s majkom bila je prva veza koju ste ikad imali. Od prvog dana pomagala vam je da se nosite s vanjskim svijetom, da rastete i da budete ispunjeni. Njezini savjeti, podrška i pouke učinili su vas osobom kakva ste danas. A lekcije nikad ne prestaju – čak i u četrdesetima i pedesetima shvatit ćete da vaša mama zna bolje i uvijek je možete pitati za savjet.
Mama jedino daje prihvaćanje i istinsko uvažavanje, voli svoju djecu kakva uistinu jesu.

3. Provođenje vremena s majkom može joj produžiti život

Ako želite da vaša mama ima dug i zdrav život, bolje je da počnete planirati vrijeme koje ćete provesti s njom! Prema nedavnoj studiji, koju je provelo Sveučilište u Kaliforniji i koja je trajala 6 godina, nedostatak društvene povezanosti kasnije u životu može loše utjecati na zdravlje.

zendaya i mama.jpg
Instagram 

Drugim riječima, studija je otkrila da su starije osobe, koje su se osjećale usamljeno i izostavljeno, patile od težih zdravstvenih problema. Osim toga, pokazalo se da postoji povezanost između usamljenosti u starosti i životnog vijeka.