Djeca nekih slavnih toliko su po društvenim mrežama da javnost zna njihove nadimke, broj cipela, kad su prohodala, kad su izašla iz pelena, ali postoje i one zvijezde koje život svoje obitelji drže daleko od očiju javnosti.

Julia Roberts sa svojim suprugom redateljem Dannyjem Moderom, s kojim je krajem prošle godine proslavila i 19 godina veze, ima troje djece, a ona je jedna od slavnih o čijoj djeci ne znamo gotovo ništa, zapravo jedva da im znamo imena. No vjerojatno je to dio njezine osobnosti jer Julia niti o sebi ne otkriva puno.
Njezinih troje djece, kćer Hazel, sinovi Phinnaeus i Henry, odraslo je daleko od kamera unatoč činjenici da je njihova mama jedna od najpoznatijih glumica holivudskog svijeta.

Prije dva i pol mjeseca Julia je skromno objavila fotografiju svojih blizanaca, kćeri Hazel i sina Phinnaeusa  povodom njihova 17. rođendana, uz komentar: 'Najslađih 17 godina života', a riječ je o staroj fotografiji, iz razdoblja kada su blizanci još bili bebe.

Posljednja sramežljiva fotografija na Instagramu je bila s kćeri, tijekom igre 'Scrubble', kojom je Julia funovima dala naslutiti kako je Hazel ipak pobijedila mamu.

'Za moju djecu ja sam samo mama!'

Za mnoge je Julia Roberts svjetski poznata glumica i dobitnica Oskara, ali za njezinu djecu ona je samo mama. Dok su blizanci Hazel i Phinnaeus bili u dobi od 10 godina, a Henry je imao 7 godina, nisu imali pojma koliko je njihova mama slavna niti čime se bavi. ‘Oni nisu znali čime se bavim’, objasnila je glumica koja je svoj Instagram profil otvorila tek 2020., kad su njezina djeca već bila tinejdžeri, ‘Oni su bili samo malena djeca, a ja njihova mama. Moj posao nije nikako utjecao na njihov život’.

U intervjuu koji je dala za magazin Bazzar 2018. godine, Julia je duhovito ispričala: ‘Kada su doznali čime se bavim, pitali su me: Jesi li ti popularnija od Taylor Swift?’

Njezina su djeca stekla bližu sliku o tome tko je ona i čime se bavi tek 2017., kada su u magazinu People, u školskoj knjižnici, pročitala kako ju je taj časopis proglasio najljepšom glumicom svijeta.
A kako joj je to uspjelo? Julia se uvijek trudila da bira uloge tako da su lokacije snimanja bile u blizini njihova doma, a kada to nije bilo moguće, njezin muž i djeca putovali bi s njom. Tako da djeca nikad nisu bila svjesna da mama odlazi na neki 'posebno važan' posao.

Jednom, iznimno, 2013., Julia je otputovala na snimanje daleko od svoje kuće i djece, a njezina je kći Hazel to razdoblje nazvala ‘mračni dobom’.

Julia je stroga mama

U privatnome životu, kada se Julia pojavljivala na sportskim događajima svoje djece, ili bilo gdje u javnosti s njima, nosila bi bejzbol kapu, sunčane naočale i ne bi se isticala svojom odjećom pa bi se samo stopila s gomilom.

Također, glumica i njezin suprug za obiteljski život odabrali su mali gradić blizu L.A.-a, u kojem čovjek ne može ništa pronaći osim pokoju slastičarnicu i manju trgovinu.

Iako je svoj Instagram profil otvorila tek 2020., a na Twitteru bi samo iskakao njezin datum rođenja, u jednom intervjuu za InStyle, 2016. godine, izjavila je: ‘Ako nisam aktivna na društvenim mrežama, ne znači da ne znam što se događa u svijetu. Imam prijatelje koji sve prate pa mi ispričaju.’

Prva obiteljska fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama bila je za Majčin dan 2019., a postavio ju je njezin suprug Danny Moder: ‘Ta prekrasna mama, u sredini! Jako te volimo!’

family-photo-julia-roberts.jpg
Instagram/Screenshot 

 A kada je riječ o odgoju, Julia Roberts za sebe kaže da je stroga mama. U intervjuu za The Sun izjavila je kako nije od onih roditelja koji izgube kontrolu i urlaju na svoju djecu ili ih kažnjavaju, ali da im postavlja čvrste granice. Kada se pojavi problem, rješavaju ga razgovorom.

Također, izjavila je kako ona i suprug Danny ne žele da im djeca postanu ‘razmažena derišta’ pa ih uče da imaju svoje dnevne obaveze, da sami za sobom spremaju krevete, održavaju svoje sobe, sudjeluju u svim kućanskim poslovima.