Kate Middelton je često pod budnim okom javnosti kad je odgoj njezinih troje djece u pitanju. George, Charlotte i Louisvjerojatno su živahni mališani, baš kao i sva ostala djeca njihove dobi, a izaći s njima na kraj vjerojatno je izazovan zadatak.

Iako su okruženi dadiljama, ipak mama i tata vode glavnu riječ kad je odgoj u pitanju.

Kate Middleton je velika zaljubljenica u vježbanje
Profimedia 

Stručnjaci za roditeljstvo, koji promatraju Kate i Williama kako se odnose sa svojom djecom, smatraju da je Kate postigla ravnotežu između postavljanja granica i nevjerojatne osjetljivosti za njihove potrebe. Ona ni u jednom trenutku ne očekuje da se ponašaju kao odrasli i zna da prolaze kroz razne faze, kao što i dobro razumije što znače tantrum.

Kada se netko od njezinih troje djece malčice ‘pogubi’ i počne se ponašati tako da prelazi postavljene granice odgoja, Kate koristi jednostavnu rečenicu kako bi smirila svoje dijete ‘Idemo se odmoriti’. Čim izgovori ovu rečenicu, njezini klinci znaju da se moraju smiriti i prisjetiti se kako bi se trebali ponašati.

Potom, tijekom stanke Kate uvodi tihe aktivnosti kao što je čitanje, rješavanje zagonetki ili crtanje.

Osim vremena za odmor, kao načina discipliniranja, Kate ima metodu razgovora sa svojom djecom, a smatra da je od velike važnosti spustiti se u razinu njihovih očiju, odnosno čučnuti, kako bi je djeca mogla bolje doživjeti.

U javnosti ih nikad otvoreno ne ispravlja, nego ih upozorava nježnim tapkanjem po glavi, gestikulacijom prstima ili koristi neke riječi koje samo oni razumiju.

Nadalje, Kate ne sprečava svoju djecu da budu djetinjasta, zaigrana i znatiželjna, nego im dopušta da budu svoji.

Njezino roditeljstvo stručnjaci definiraju kao autoritativno, odnosno kao stil roditeljstva u kojem roditelji brinu, reagiraju i podržavaju svoju djecu, ali ipak postavljaju granice i pravila. Discipliniranje se vrši razgovorom, i to bez povišenih tonova, kritiziranja i vikanja.