Danas maleni princ George slavi svoj 9. rođendan, a na službenom Instagramu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea tim je povodom objavljena fotografija nasmiješenoga dječaka.

 'George puni 9 godina!', napisali su ponosni roditelji ispod fotografije koju je, kao i za svaki rođendan svoje djece, snimila Kate Middleton.

Prvo dijete princa Williama i Kate Middleton rođeno je 2013., a prije negoli se George rodio, najavljeno je kako će biti treći u redu za kraljevsko prijestolje. Tako je maleni George preuzeo  mjesto tadašnjega trećeg nasljednika, princa Harryja.

Maleni je princ prvi put predstavljen javnosti ispred bolnice St. Mary, a njegove fotografije preplavile su naslovnice magazina i portale. Javnost nije skrivala oduševljenje dolaskom novog člana kraljevske obitelji, a ujedno i novog prijestolonasljednika.  

Na Georgeov šarm nije imuna ni kraljica pa je općepoznato da je George njezin miljenik. Zanimljivo je da su Georgeu, kada je krenuo u školu, vršnjaci nadjenuli nadimak -  P.G. (skraćeno od princ George). Mališan već zna što želi biti kada odraste, a prema izjavama njegovog tate Williama, George bi volio biti policajac.