Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLUČAJNO OTKRILI DA JE U KLINICI ZA IVF DOŠLO DO ZAMJENE SPERME: Nakon 12 godina doznao da sinu nije biološki otac

Autor Sanja Matasić

Jedna pogreška potpuno im je promijenila živote.

 tata čiju su spermu zamijenili kod umjetne oplodnje Izvor: Shutterstock, YouTube screenshot

Bračni par Donna i Vanner Johnson, iz Utaha, na svoju su 16. godišnjicu braka otkrili kako Vanner nije otac njihova 12-godišnjeg sina Tima.

Naime, odlučili su sudjelovati u jednome istraživanju, za koje su bili potrebni uzorci DNK svakog člana njihove obitelji. No ubrzo potom dobili su na uvid izviješće istraživanja u kojem se navodi kako se DNK njihova mlađeg sina Tima ne poklapa s onim njegova oca Vannera. 

Zbunjeni roditelji nisu isprva mogli povezati kako se to dogodilo, ali nakon godinu dana istraživanja ispostavilo se da je medicinski tim u klinici za liječenje neplodnosti zamijenio uzorke sperme te da je za oplodnju Donninih jajašca korištena sperma drugog muškarca

Timov biološki otac nije bio Vanner Johnson, nego Devin McNelle. Vanner i Donna Johnson odlučili su potom stupiti u kontakt s biološkim ocem njihova sina, a kad su mu saopćili novosti, Devin nije mogao vjerovati da se to dogodilo. 


Johnsonovi su odlučili svome sinu Timu ipak reći istinu, a on je na to samo odgovorio tati Vanneru: 'Bez obzira na to, ti si moj tata'. 

Potom su se dvije obitelji odlučile upoznati. Naime, sada se situacija ucvelike promijenila jer je Tim imao polubrata koji ga je želio upoznati i koji je bio samo nekoliko mjeseci mlađi od njega.  

Iako su postojali slučajevi kada su se kod ovakvih pogrešaka u klinikama za liječenje neplodnosti djeca vraćala biološkim roditeljima, ove dvije obitelji su se sprijateljile, a njihova djeca se međusobno druže i na neki način zajedno odrastaju. 

Možda će vas zanimati

Najnovije