Nemoguće je razumjeti što to znači imati dijete dok ga ne dobiješ. Ne postoji opis koji može zaista objasniti taj osjećaj. Ako razmišljate o djetetu, ali još uvijek niste sigurni je li za vas to najbolja opcija, to je sasvim u redu. Imati dijete velika je odluka koja mijenja vaš cijeli svijet, a ovih nekoliko razloga govori u prilog tome zašto je imanje djeteta tako dobro.

Kuća je puna radosti

S djetetom opet shvatite da kihanje može biti prezabavno, da zvuk stiskanja loptice može izazvati salve smijeha i da sve što vas okružuje može biti povod za radost. Djeci ne treba mnogo da budu istinski sretna, a to je vještina koju s odrastanjem često gubimo. Dijete nas, na trenutke vraća na tvorničke postavke.

Opet uživate u igranju

Sjećate li se kad se posljednjih put nešto radili samo zato što je zabavno? Kad ste trenirali neki sport bez potrebe za natjecanjem ili dokazivanjem, kad ste radili nešto bez očekivanja? Djeci je igra najveći posao, a iako igra ima brojne dobrobiti za njihov razvoj, djeca se ne igraju s tom sviješću. Igraju se jer im je zabavno i u svemu što ih okružuju mogu prepoznati poligon za istraživanje i igru. Taj entuzijazam u nekom će obliku prijeći i na vas.

Kako odabrati savršeno ime za bebu
Shutterstock 

Osjećate veliku ljubav

Kad vas dijete iskreno zagrli nakon što dođete s posla, kaže vam da vas voli ili za vas ubere cvijet u parku, to je poseban osjećaj goleme i nesebične ljubavi. Poljupci prije spavanja, jutarnja grljenja i maženja, sve su to mali rituali koji će zauzeti velik dio vašeg srca i okupati vas čistom ljubavi.

Fokusirate se na ono što je zaista važno

Teško je uskladiti poslovni i privatni život jednom kad dobijete dijete, no u tom kaosu otkrivate ono što vam je zaista važno i tome se odlučujete posvetiti te eliminirati sve što je u tom trenutku višak.

Zbližavaju vas s drugima

Ono što mnogi roditelji priznaju je da su tek s dolaskom vlastitog djeteta mogli razumjeti što su to njihovi roditelji činili za njih. Dolazak novog člana u obitelj često vas ponovno povezuje s vlastitim roditeljima i drugim članovima obitelji. Također, djeca vas dovode u situacije u kojima možete stvarati neka nova prijateljstva i šire vaš krug bliskih ljudi.