Trenutak kada shvatite da je porod krenuo, obilježen je naglom navalom adrenalina pa potom osjećajem panike i iščekivanja svakog sljedećeg trenutka jer, nikad niste sigurni što će se dalje događati.

Kada napokon rodite, nekih ćete se dijelova poroda sjećati u magli, osim ako sve ne zabilježite kamerom.

Sabriena, majka dvoje djece, svoje je drugo dijete rodila kod kuće, porod je iznenadio i nju i supruga, a beba se rodila u toaletu. Naime, suprug je bebu ulovio iznad wc-školjke, a sve je zabilježeno na baby monitoru.

@sabriena_abrre Replying to @digitalhobo Izzy the midwife #birthstory#unmedicatedbirth#homebirth#accidentalfreebirth#coupletok#greenscreenvideo♬ original sound - Sabriena Abrre

'Nismo vjerovali da je porod krenuo'

'Trudovi su počeli u 3 sata ujutro. Otišla sam u kadu u 7 ujutro, a trudovi su se utišali', počinje svoju priču Sabriena u TikTok videu, koji dosad skupio više od 110.000 pregleda.

'Imala sam otprilike jednu do dvije kontrakcije na sat sve do 6 popodne', objašnjava ova majka dvoje djece kako je izgledao tijek poroda.
Sabrieni je ovo bio drugi porod koji je planirala kao porod u vodi, i to kod kuće. Primalja, koja ju je trebala poroditi, procijenila je kako je do izgona dijeli još nekoliko sati.

Kako je dobro podnosila trudove, koji čak nisu bili niti jakog intenziteta, niti ona ni suprug nisu vjerovali da je krenuo porod.
U 21:20 sati, Sabrienin suprug, Izzy, nazvao je primalju i rekao joj da dođe, a samo pola sata kasnije, Sabriena je krenula prema WC-u kako bi obavila malu nuždu, dok je Izzy počeo pripremati bazen za rađanje.

S primaljom na telefonu

Dok je ona bila na WC-u, trudovi su postali jači, a suprug, koji ju je čuo kako stenje, došao je do toaleta kako bi joj pomogao da prođe trud.

Tek tada je Sabriena shvatila da su trudovi na vrhuncu, da se beba spustila u porođajni kanal i da trebaju hitno zvati primalju.
Na snimci s baby monitora možete vidjeti njezina supruga kako ide od toaleta do bazena za porod, koji se još bio punio, a možete čuti i zvukove njegove žene koja je stenjala u toaletu.

'U 21:58 vratio se da mi pomogne s još jednim trudom', objašnjava Sabriena snimku poroda. Vodenjak je napokon puknuo, a kako je Izzy bio na koljenima ispred supruge, razlio mu se po licu. 

Na snimci poroda jasno možete čuti telefonski razgovor s primaljom i trenutak kada je beba izašla i zaplakala. 'Uhvatio ju je neposredno prije nego što je pala u vodu i stavio mi je na prsa', prisjeća se Sabriena.

Nakon što joj je predao bebu, suprug Izzy je otrčao po jastuke da Sabriena može legnuti jer je još uvijek bila u polučučećem položaju iznad wc-školjke.