Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JESTE LI LJUBOMORNI NA PAŽNJU KOJU VAŠ PARTNER DAJE DJETETU? Niste sebični ako se ovako osjećate

Autor Jelena Pervan

Majka istovremeno može uživati u bliskosti koju otac i dijete imaju i biti ljubomorna na nju.

 tata se igra s kćeri Izvor: Shutterstock

Mnoge žene ne žele naglas izgovoriti da su ponekad ljubomorne na pažnju koju partner daje njihovom djetetu. Osjećaju da je takva emocija iskaz sebičnosti i da s njima nešto nije u redu, ali ona je sasvim uobičajena. Žena je do dolaska bebe vjerojatno partneru bila u centru pozornosti i treba joj vrijeme za prihvaćanje toga da se njegova pažnja sada dijeli.

Poštujte njihov ritam

To što osjećate sasvim je normalno i pokušajte smanjiti osjećaj krivnje koji se možda javlja uslijed ovih emocija. Fokusirajte se na to koliko ste sretni što je vaš partner dobar i brižan otac, posvećen djetetu i spreman na aktivno sudjelovanje u odgoju, tvrde autorice priručnika Što očekivati prve godine.

Kad vidite da se dijete i tata zbližavaju, nema potrebe da uvijek gledate sa strane. Pridružite im se u maženju, grljenju, igranju. Isto tako, kada primijetite da imaju svoj ritam koji nema potrebe narušavati, pokušajte se ne ljutiti i pustite ih da uživaju. Vaš će partner cijeniti ako s njim iskreno razgovarate o emocijama koje vas obuzimaju.

 tata i sin Izvor: Shutterstock

I partner treba vašu pažnju

Ako tražite više pažnje od svog supruga, nemojte mu je zaboraviti dati jer odnos se odvija u dva smjera. Ne možete očekivati pažnju, ako niste spremni pažnju dati. Pokušajte dio snage i vremena u danu sačuvati za zajedničko vrijeme s partnerom.

Razmislite o tome gdje vaša pažnja najviše odlazi. Moguće je da ste previše fokusirani na posao, kućanske obaveze ili nešto treće pa uskraćujete pažnju djetetu. Možda vaš partner ima osjećaj da treba nadoknaditi dio te pažnje djetetu.

Možda će vas zanimati

Najnovije