Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIČKA GLUMICA JOŠ UVIJEK SPAVA U KREVETU S 11-GODIŠNJIM SINOM: 'Samo slijedim prirodu'

Autor Amadea Kovač

Alicia Silverstone već je u nekoliko navrata šokirala javnost svojim neobičnim odgojnim metodama, a sada je otkrila da još uvijek spava sa svojim 11-godišnjim sinom.

 Alicia Silverstone i sin Bear Izvor: Profimedia

Alicia Silverstone, 45-godišnja glumica koja se proslavila ulogama u filmovima "Djevojke s Beverly Hillsa" i "Batman i Robin", nedavno je u podcastu Ellen Fisher otkrila bizarne detalje iz svog odnosa s 11-godišnjim sinom Bearom.

Javnost je iznenadila činjenica da glumica još uvijek spava u istom krevetu s djetetom, što su iskritizirali brojni psiholozi i stručnjaci za roditeljstvo, posebno zato što se dječak bliži pubertetu.

"Kad dijete počne preispitivati razliku u spolovima, uđe u pubertet i/ili počne pokazivati nelagodu, treba prestati s tom praksom zajedničkog spavanja. To može biti već u dobi od pet godina. Tzv. produljeno roditeljstvo može stvoriti suovisnost, ograničiti razvoj neovisnih vještina i dovesti do problema u drugim odnosima, uostalom, zbog toga jednoga dana može postati i meta maltretiranja", izjavila je psihologinja Reena B. Patel za Daily Mail. Iskritizirala je pretjereno privrženi roditeljski stil glumice koje može dovesti do problema s postavljanjem granica kod dječaka

Silverstone je svoju neobičnu odgojnu metodu pokušala objasniti time da se tako životinjske vrste u divljini brinu za svoje potomstvo.

"Ako ste bili u bilo kakvom divljem okruženju gdje ima divljih životinja, ako stavite svoje dijete tamo, vaše će dijete biti pojedeno. Dakle, nije idealno da beba bude tamo. Vjerujem u ljubav, vjerujem u prirodu, a naše se društvo boji prirode i ljubavi. Stvari koje radim, ne izmišljam, ništa od toga nisam izmislila. Voljela bih preuzeti zasluge za sve to, ali nažalost nisam ja, samo slijedim prirodu. Samo želim učiniti ono što je najzdravije za njega na svakom koraku, tako da je svaki moj izbor zasnovan ili na instinktu ili dubokom istraživanju" rekla je Alicia.

Inače, Silverstone je već otprije poznata po svojim neobičnim odgojnim metodama. U knjizi "The Kind Mamma" iz 2014. usporedila je samostalno spavanje bebe u kolijevci sa zanemarivanjem djeteta. Prije dvije godine izjavila je da se voli buditi pokraj svog sina, a potom se s njim maziti dva do tri sata prije nego što se zajedno okupaju.

Sina Beara dobila je s bivšim suprugom Christopherom Jareckijem, od kojeg se razvela prije četiri godine.

Možda će vas zanimati

Najnovije