Mame sa Sicilije, Caterina Alagna i Melissa Fodera, kako piše Daily Mail, otišle su roditi u isto rodilište 31. prosinca 1998. godine. No tijekom proslave Nove godine u bolnici je napravljena nevjerojatna pogreška. Njihove su bebe zamijenjene!Kada su trebale izaći iz rodilišta, bolničko im je osoblje donijelo bebe, a obje su mame bile začuđene jer djevojčice nisu u odjeći koju su im pripremile za izlazak iz bolnice. No uvjerili su ih da je sve uredu, samo da je došlo do zamjene odjeće.

Tri godine kasnije, kada je Alagna išla u vrtić po svoju kćer Melissu, primijetila je djevojčicu Caterinu, koja jako sliči njezinim drugim dvjema kćerima. Kad je saznala da je majka djevojčice ona ista žena s kojom bila u rodilištu, počela je sumnjati da su im u bolnici zamijenili djecu.

'Prepoznala sam Caterininu majku, Gisellu Foderu i postala sam sumnjičava. Dva tjedna kasnije napravile smo DNK testove i nisam mogla vjerovati kad sam vidjela rezultate. Bilo je previše nadrealno, previše nemoguće', izjavila je Alagna za The Sun.

Žene su bile u bezizlaznoj situaciji – kako dati nekom dijete koje si zavolio i brinuo se za njega 3 godine? Majke su se odlučile na jedan neobičan korak, ali tada je to za njih bilo jedino rješenje. Dvije obitelji preselile su se u istu kuću kako bi razdvajanje prošlo što bezbolnije.

Tijekom odrastanja djevojke su se zbližile poput blizanki. Obitelji su provodile slobodno vrijeme zajedno, slavili su zajedno rođendane, a djevojke su provodile vikende zajedno.

'U početku, osjećala sam da volim Melissu, svoju biološku kćer, ali usporedno sam osjećala da izdajem kćer koju sam odgojila. Bilo je jako zbunjujuće, ali danas se Melissa i ja doista osjećamo kao majka i kći', rekla je Fodera.

Melissa i Caterina su doznale za zamjenu u dobi od osam godina, ali su to saznanje prihvatile posve normalno.

'Činilo se kao igra, a danas se nijedna od nas ne sjeća života prije svoje treće godine', rekla je Melissa. 'Dok sam odrastala, Marinella mi je bila druga majka, kao što je i danas.'

'Djevojčice su zapravo odrasle s četiri roditelja i osam baka i djedova, a eksperiment je uspio', rekao je Caporiccio autor knjige ‘Sisters Forever’ u kojoj je opisao iskustvo ove dvije obitelji.