Eliana Rodriguez 29-godišnja je mama koja je zbog svoga natprosječno velikog trudničkog trbuha bila izložena zlobnim komentarima, ne samo na svome Instagram profilu, nego su je čak i prolaznici na cesti zaustavljali i pitali nosi li trojke.

Eliana je nedavno rodila samo jednu bebu, sina Sebastiana, a za Today Parents je progovorila o svome iskustvu s ružnim komentarima na njezin trudnički izgled. Ljudi su joj uglavnom izgovarali rečenice tipa: 'Ajme, ogromna si', 'Izgledaš kao da ćeš roditi blizance', 'Sigurno te jako boli' i 'Jesi sigurna da nema još koju bebu unutra?'

Dok preveliki trudnički trbuh može ukazivati na određene zdravstvene probleme, kod Eliane je to bio samo način na koji je njezino tijelo reagiralo na trudnoću. Eliana je izjavila kako su i ona i beba bili, i još uvijek su zdravi, a njezin je dječak na porodu težioprosječnih 3 700 grama i bio je dugačak 52 cm.

Ova je mama priznala kako joj nije bio problem ignorirati zlobne komentare na Instagramu, ali da se teško nosila s ljudima koji su je komentirali uživo.

Kada je nakon svih pregleda, kojima je utvrđeno da je sve uredu i s njom i bebom, pitala liječnike zašto ima tako veliki trbuh, dobila je odgovor kako je to normalno jer je ona nižeg rasta i ima kraći trup.

No još jedan razlog velikog trbuha bio je što je Eliana imala više plodove vode od prosječnih trudnica, a prema liječnicima iz klinike Mayo, to se događa u 1-2% trudnoća.