Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČELA JE SEZONA VJENČANJA: Je li moguće preživjeti svadbu s malom djecom i pritom se dobro zabaviti?

Autor Jelena Pervan

Proslave vjenčanja s malom djecom mogu biti izazovne, ali uz malo pripreme i realna očekivanja, možete smanjiti stres i odlično se zabaviti.

 Djevojčica na vjenčanju.jpg Izvor: Shutterstock

Sezona vjenčanja je počela, a ove ih je godine čini se više nego ikada, budući da su se mnoga radi pandemije prebacivala. Ako je na vjenčanje pozvano i vaše dijete, to ne mora značiti da će biti manje zabavno, ali zasigurno očekujte drugačiji tip provoda. Manja djeca teško mogu razumjeti koncept i snagu vjenčanja pa ne možete očekivati da će na obredu mirno sjediti i biti zainteresirano u svakom trenutku. Kako provod ne bi ispao potpuni kaos, isprobajte ove savjete. 

Imajte realna očekivanja

Ako ste odlučili povesti malo dijete na vjenčanje, pripremite se na pomalo drugačiju zabavu. Vaš todler još uvijek ne razumije norme i običaje i vodi se isključivo svojim potrebama i znatiželjom. Očekujte da možda obred vjenčanja nećete vidjeti jer ćete sa svojim mališanom u tom trenutku trčati za leptirom ili ga voditi na zahod. 

Ponesite nekoliko presvlaka

Prije svega, obucite dijete u nešto udobno i neka vam to bude najvažnije. Lijepo je vidjeti djecu u minijaturnim odijelima i haljinicama od tila, ali takva odjeća može ometati dijete u slobodnom kretanju i igri te ga činiti nervoznim. Procijenite u čemu će se osjećati najugodnije, a svakako ponesite i barem dvije presvlake za svaki slučaj. 

Pripremite nešto za grickanje

U većini svadbenih sala hrana nije cijelo vrijeme dostupna, već se poslužuje u sljedovima između kojih obično ide set glazbe. Nemojte dozvoliti da vašeg mališana uhvati glad već uvijek imajte nešto za gricnuti, kad se poželi primiriti i jesti.

 Djevojčica i mladenka.jpg Izvor: Pexels

Tražite pomoć rodbine i prijatelja

Ako ste okruženi rodbinom i prijateljima, otvoreno ih zamolite za pomoć oko djeteta, pogotovo ako se dijete s njima osjeća ugodno. Neka ga preuzmu na petnaestak minuta, da u miru pojede, otplešete ili se družite s prijateljima. Djetetu će takva druženja biti zanimljiva, a vi ćete dobiti malo vremena za sebe.

Ne opterećujte se rasporedom spavanja

Teško se pridržavati rutine u ovakvim danima pa se nemojte opterećivati time koliko je dijete spavalo i hoće li mu se poremetiti ritam. Jedan drugačiji dan neće sasvim promijeniti djetetove navike. Radije svako toliko uzmite mali predah i s djetetom izađite na svjež zrak, kako bi se primirilo od mnogih podražaja koji ga okružuju i koji mogu potaknuti tantrume.

Možda će vas zanimati

Najnovije