Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO HOROSKOPSKI ZNAKOVI RODITELJA UTJEČU NA DJECU? Neki stavljaju veći naglasak na karijeru, a drugi na brigu o domu

Autor Sanja Matasić

Jeste li znali da horoskopski znakovi vaših roditelja imaju velik utjecaj na vaš život

 sretna obitelj Izvor: Shutterstock

Naši horoskopski znakovi puno govore o nama samima, ali važno je obratiti pozornost i na znakove osoba koje nas okružuju. Na primjer, jeste li znali da horoskopski znakovi vaših roditelja imaju velik utjecaj na vaš život? Iako, možda ne na način na koji mislite!

Horoskopski znak govori puno o roditeljskom stilu

Prije svega, horoskopski znakovi roditelja utječu na način na koji pristupaju odgoju, što zauzvrat utječe na to kako djeca funkcioniraju u svijetu. Ako niste znali, znak u kojem ste rođeni predstavlja vaše glavne karakteristike. Iako znak ne definira nečiju potpunu osobnost (za koju se uzima cijela natalna karta, kao i proživljeno iskustvo), on je relativno dobar pokazatelj vjerojatnih sklonosti i ponašanja neke osobe.
Ako ste rođeni u nekom ležernijem horoskopskom znaku – poput Bika – moguće je da ćete svoju djecu odgajati na opušteniji način. No ako ste pedantna Djevica, djecu ćete odgajati odgajati s više strukture.

Znakovi roditelja utječu na komunikaciju unutar obitelji

O horoskopskim znakovima roditelja i njihovoj kompatibilnosti ovisi i komunikacija unutar obitelji, što opet utječe na razvoj komunikacijskih vještina djece.

Ako ste otvoreni u komunikaciji i nemate zdrške, vjerojatno ste nešto od toga preuzeli od svojih roditelja. Ako su se vaši roditelji često svađali, moguće je da ste preuzeli neke obrasce njihova ponašanja kada je komunikacija u pitanju. Primjerice, ako je roditelj rođen u komunikativnom znaku Blizanca, velika je vjerojatnost da će na svoju djecu prenijeti lepršavost i lakoću komunikacije i stvaranja novih odnosa.

Znakovi daju uvid u odgojne prioritete

Horoskopski znakovi roditelja daju uvid u odgojne ciljeve, snove i prioritete. Na primjer, osobe koje stavljaju naglasak na spremanje doma, možda su rođeni u znakovima kao što su Rak ili Ribe, dok su roditelji koji stavljaju veći naglasak na svoju karijeru u znakovima kao što su Ovan ili Jarac.

Iako ništa od ovoga nije zacrtano, postoji velika šansa da vam kratak pogled na vaš horoskopski znak, ali i na znakove vaših roditelja, može dati uvid u to kako vas je oblikovao vaš odgoj i kako vi djelujete na svoju djecu. Čak vas i potaknuti na pozitivnu promjenu...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije