Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJE RODITELJSKE KOMBINACIJE PREMA HOROSKOPU: Možda nisu dobri partneri, no ovih 12 parova idealni su za odgoj djece

Autor Sanja Matasić

Možda ćete se iznenaditi nekim horoskopskim kombinacijama koje mogu biti super roditelji iako se kao ljubavni partneri baš i ne slažu

 sretna obitelj Izvor: Shutterstock

Ne samo što u nekom horoskopskom znaku možete pronaći srodnu dušu, neki znakovi s vama tvore idealnu roditeljsku kombinaciju. No dvoje partnera koji se vole družiti, mogli bi biti izvrsna ljubavna kombinacija i nevjerojatni prijatelji, ali kad jednom postanu roditelji, možda se baš neće moći dogovoriti o svemu.

No, u većini slučajeva, aspekti planeta koji blagoslivljaju zajednicu, često će blagosloviti i djecu! Sjajne astrološke kombinacije rezultiraju nekim od najpouzdanijih i najuspješnijih roditelja. Možda ćete se iznenaditi nekim horoskopskim kombinacijama koje čine sjajne roditelje iako su kao par puni konflikata i u konačnici osuđeni na prekid.

12. Ovan i Strijelac, u djeci razvijaju ljubav prema prirodi

Ovan i Strijelac dva su vatrena znaka koja čine idealnu seksualnu kombinaciju. No ponekad oboje mogu biti toliko 'vatreni' da prekidaju odnos nakon vrlo kratkog vremena. Ako se taj početni nalet strasti pretvori u cjeloživotno partnerstvo i obitelj, iz njega mogu proizaći samo predivna djeca. Kao obitelj, skloni su druženjima kroz zajedničke aktivnosti, posebno u planinarenju, kampiranju ili jedrenju.

 Idealni roditelji prema horoskopu Izvor: Shutterstock

Ovan je moćan, snažan i entuzijastičan pa često potiče organiziranog Strijelca u divljinu, gdje oboje pronalaze 'ispušni ventil' za svoje energične osobnosti. Njihova djeca će odrastati znajući kako zapaliti vatru od grančica, pronaći jestive gljive, loviti i pecati kao profesionalci. Ako ste njihovo dijete, sigurno ćete biti vrlo snalažljivi, a vikende ćete provoditi u slobodnom penjanju.

11. Lav i Škorpion su grozan ljubavni par, ali predivni roditelji

Da se razumijemo: vatreni i vodeni znakovi isprva se odlično slažu, ali u konačnici od njihove veze neće biti ništa. Ako im se u tome kratkom zajedništvu dogodi dijete, oba će roditelja dati sve od sebe da djeca rastu zadovoljna i sretna. Lav, s prirodnom žudnjom za životom, vodit će svoje dijete u muzeje, parkove i knjižnice, učeći ga da se raduje malim zadovoljstvima.

Za suosjećajnog Škorpiona rođenje djeteta otvara novi svijet emocija. Roditelj Škorpion uvijek je tu da vodi svoje dijete kroz teške prekide, loše ocjene i oguljena koljena. Oba roditelja cijene dosljednost i pobrinut će se da obiteljski praznici i prijelazi iz mamine u tatinu kuću budu lagani. Teško je kad se roditelji razdvoje, ali ako postoji par koji to dobro rješava, onda su to njih dvoje.

10. Bik i Vaga odgajat će modno osviještenu djecu

Jeste li ikad poželjeli da imate mamu u čijem ste ormaru kao kod kuće? Ili tatu koji vas vodi u kupovinu jer poznaje vaš stil bolje od vas? Ako ste dijete Bika i Vage, ovo je vaš život. Bikova ljubav prema glamu daje nevjerojatan osjećaj za stil, i naravno, tako odijeva i svoje dijete.

 Idealni roditelji prema horoskopu Izvor: Shutterstock

Financijski uspješna Vaga voli razmaziti Bika i djecu odvodeći ih u neobuzdane kupovine ili čak šivajući originalne komade za cijelu obitelj. I nije sve u materijalizmu. Bik i Vaga su odlični komunikatori i zaštitnici obitelji. Učinit će sve jedno za drugo, a posebno za svoju djecu.

9. Dvije Ribe su svojoj djeci najbolji životni savjetnici

Ako imate dvije Ribe koje vas vode kroz život, osvojili ste jack pot. Ne samo što dobivate kućicu na drvetu i jeftine zdrave obroke već imate dvoje suosjećajnih ljudi koji vas paze u životu. Ribe se odnose prema svijetu preko svojih emocija, ali su dovoljno inicijativne da pronalaze rješenja. Ako roditeljima Ribama dođete u suzama, jer vas je naj frend ili frendica napustio, ne dobivate samo empatiju. Dobivate plan za akciju. Do kraja dana s naj frendom opet ćete biti bliski, a vaši će roditelji biti zadovoljni još jednim riješenim problemom.

8. Kada se Strijelac i Jarac razdvoje, nadopunjavat će se kao roditelji

Pozitivne, energične Strijelce privlači Jarčeva snaga i ozbiljnost. Suprotnosti se privlače, zar ne? Ne baš kad su ovi znakovi u pitanju. Jarac ima tendenciju da svoju volju nameće partneru, a Strijelac to vidi kao gušenje vlastite osobnosti. Na kraju, Strijelcu će to biti previše. No ako ovo dvoje postanu roditelji, djeca će biti u ravnoteži između roditelja Jarca, koji uvijek pazi na obavljanje školskih zadataka, i roditelja Strijelca, koji ih vodi na nevjerojatne koncerte.

7. Bik i Djevica odgajaju djecu na pravim vrijednostima

Bik i Djevica se međusobno nadopunjuju. Oba su znaka najsretnija kada vlastitim rukama stvaraju život, po mogućnosti doslovno. Bik će htjeti preseliti u prirodu, a Djevica će to i ostvariti. Ovo dvoje će odgajati djecu koja znaju zasaditi vrt i pomusti kravu. Ako su vam roditelji Bik i Djevica, možda nećete uživati u životu na farmi kao oni, ali vještine koje vas poučavaju i dalje će vam poslužiti. Bit ćete omiljeni domaćin u svome društvu jer svi znaju da ćete posluživati svježe povrće i domaći sir svojih roditelja kao predjelo.

6. Blizanci i Vaga, s djecom put oko svijeta

Blizanci i Vaga su znakovi koji apsolutno obožavaju upoznavati nove ljude i istraživati nove gradove. Vjerojatno će se sresti i zaljubiti na nekom putovanju. Nakon što se vjenčaju i zasnuju obitelj, neće proći mnogo vremena prije nego što počnu i s bebom lutati po svijetu.

 Idealni roditelji prema horoskopu Izvor: Shutterstock

Organizirani i snalažljivi, Blizanci će spakirati torbu za bebu, savršeno opskrbljenu za ulice Pariza ili pustinje Maroka, a Vaga će provoditi sate na telefonu, nagovarajući zrakoplovne tvrtke i hotele da mladoj obitelji daju popuste. Prva čvrsta hrana koju beba pojede bit će baguette i sir na nekom pikniku na Seini. Bebini prvi koraci bit će na sunčanoj plaži na Barbadosu. A čim prohoda, već će biti na skijama ili dasci za surfanje.

5. Rak i Ovan pomažu svojoj djeci da ostvare svoje snove

Kada se Rak i Ovan spoje, to je brak dvije suprotne osobe, ali s dobrim komunikacijskim vještinama, što znači da će vjerojatno uspjeti. Za dijete s visokim ciljevima, ovakvi su roditelji ostvarenje sna. Visokoempatični Rak, unatoč tome što ga prirodno privlače zanimanja poput menadžmenta, prava i medicine, imat će razumijevanja ako njihovo dijete izražava strast prema glazbi i scenskoj umjetnosti.

Ovan, već kreativan znak, najvjerojatnije će njihovom djetetu biti uzor u umjetničkim pothvatima. Dok Rak pazi na praktičnu stranu karijere svog djeteta, a Ovan čini sve što može kako bi potaknuo dječju inspiraciju, dijete može ostvariti sve svoje ambicije.

4. Djevica i Jarac uče svoju djecu vrijednosti teškog rada

Jarac nikada ne odustaje i uvijek ide naprijed. Djevica se savija na jakom vjetru i prilagođava novonastalim okolnostima. Iako se zbog toga nekad mogu sukobiti, spremni su za ulogu genijalnih roditelja. Pažljivi Jarac uči svoje dijete procjenjivati situaciju, planirati i realizirati. Djevica ga uči nositi se s neuspjesima, u skladu s tim promijeniti plan i nastaviti dalje. Ako dođete kod roditelja Jarca po savjet, vjerojatno ćete dobiti: 'Potrudi se!' Ako ode do Djevice, dobit će savjet da bude mudrije. Oba savjeta su dobra.

3. Kombinacija Jarca i Lava daje uspješnu djecu

Energičan, prizemljen i odlučan Jarac savršen je partner bistrom, umjetničkom, ali često lijenom Lavu. Njihova ljubav potaknut će Lava da se istinski bavi svojim strastima umjesto da se valja u neodlučnosti i prosječnosti. Njihova djeca će se rađati u kućanstvu koje potiče rad i marljivost, ali i cijeni bilo kakav interes. Ako Jarac voli fiziku, Lav film, a djeca bojanje, možete očekivati da će se na YouTube kanalu ove obitelji jednog dana pojaviti neki preslatki kratki znanstvenofantastični filmovi.

2. Ribe i Rak, topao i nježan dom

I Ribe i Rakovi su empatični znakovi, u kontaktu s vlastitim emocijama i željni razgovora o osjećajima drugih. Kada su zajedno, njihov prioritet bit će izgraditi obitelj koja cijeni suosjećanje i u kojoj će se njihova djeca uvijek osjećati toplo i voljeno.

 Idealni roditelji prema horoskopu Izvor: Shutterstock

Praznici s roditeljima Ribom i Rakom uvijek će biti s naglaskom na međusobnom druženju i intimnim razgovorima. Obiteljska večer društvenih igara bit će nešto čemu će se djeca radovati čak i u tinejdžerskim godinama. Djeca ovih roditelja u svijet će otići dobro opremljena emocionalnim alatima, sposobna suočiti se sa svim izazovima koje život stavi pred njih.

1. Vaga i Djevica odgojit će djecu punu samopouzdanja

Odrastajući, dijete Vage i Djevice vidjet će svog roditelja Vagu kako neustrašivo pristupa novim ljudima i situacijama s beskrajnom karizmom i šarmom. S druge strane, stidljivi roditelj Djevica pomiče njihove osobne granice kako bi se prilagodili Vaginom bogatom društvenom životu. S Djevicom i Vagom nikad nije dosadno. Beba će se susresti ne samo s mamom i tatom odmah čim se rodi, već i sa širokim krugom prijatelja svojih roditelja.

Život u svijetu zabavnih, aktivnih prijatelja i obitelji znači da će djeca naučiti govoriti svoje mišljenje rano, što će rezultirati samopouzdanim odraslim osobama koje su zahvalne svojim roditeljima što su ih izložili tolikom broju novih iskustava kad su bili maleni.

Možda će vas zanimati

Najnovije