Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAŠAVCI PONOVNO NASTUPAJU U 'LUDOJ KUĆI': Jedan medo, vjeverica, lija i magarac ispričat će klincima vrlo šašavu priču

Autor Sanja Matasić

Šašavci su opet s nama i sljedeće subote nastupaju u Ludoj kući. S klincima se pridružite u ovoj šašavoj avanturi, a možda i osvojite ulaznice, plišanca i šašavu majicu

 Slika_predstava1_mala.jpg Izvor: Vedran Žanko

Tko od klinaca ne bi zavolio ekipu čiji su glavni junaci jedan slatki medo, nestašna i vrckava vjeverica, pametna i dobronamjerna lisica te magarac, koji vlada mnogim socijalnim vještinama i glavni je pokretač dobre vibre i zabave?
Naravno, kao što pretpostavljate, djeca ih jednostavno obožavaju i ne samo zato što su zgodnog vanjskog izgleda, nego i zato što dječjim jezikom pričaju o aktualnim temama i objašnjavaju svijet što nas okružuje.

Idejni začetnik ove vesele družine je Vedran Žanko, poduzetnik, rodom iz Kaštela, koji je i sam otac šestogodišnje djevojčice. Tata Vedran, kao i svaki roditelj, samo je svojoj djevojčici želio pružiti neki kvalitetni sadržaj, a tražeći ga tako po bespućima interneta, shvatio je da onaj sadržaj koji bi on želio da njegovo dijete prati na ekranima, baš se i ne nalazi tako lako.

Vedran je tako 2019. godine pokrenuo projekt Šašavci, a kroz likove Medvjeda Borne, Lisice Liane, Vjeverice Tare i Magarca Roka odlučio je djeci razumljivim i zabavnim jezikom učiniti djetinjstvo sadržajnijim i bogatijim.

 Vedran_pic.jpg Izvor: Privatni arhiv

Baš zato razgovarali smo s Vedranom i zamolili ga da nam ukratko predstavi ekipu Šašavaca i otkrije nam zašti su klinci ludi za njima i njihovim edukativnim i urnebesno smiješnim predstavama. 

Tko su Šašavci?

Šašavci su hrvatski brend namijenjen za djecu predškolske dobi koji prati avanture četiri vesela životinjska lika s ljudskim karakteristikama. Sami likovi su pomalo 'šašavi', nestašni , razigrani pa smo tako i nazvali tu veselu družinu - Šašavci.

Kako došlo do ideje o nastanku Šašavaca?

Ideja je nastala u periodu u kojem se rodila moja kćerkica, dakle prije otprilike 6 godina. Kroz razgovor s prijateljima, koji su u to doba isto tako postali roditelji, primjetili smo da manjka kvalitetnog sadržaja zabavnog i edukativnog karaktera na hrvatskom jeziku za djecu predškolske dobi ili da ga ima jako malo, pa čak i u cijeloj regiji, iako je, recimo u susjednoj Srbiji, malo bolja situacija po tom pitanju (prvenstveno govorim o sadržaju na internetu, na youtube kanalima…).

 Slika_predstava2 (1).jpg Izvor: Privatni arhiv

Tada sam odlučio kreirati koncept koji bi, kako ste već spomenuli, popunio tu 'prazninu'. Nažalost, situacija s pandemijom je malo poremetila naše planove te nas poprilično ograničila u radu, ali se nadamo da je sve to iza nas te da će Šašavci sve više gostovati po cijeloj lijepoj našoj i regiji.

Predstavite nam ukratko likove vesele družine Šašavci.

Medvjed Borna je snažni zaštitnik grupe koji voli puno jesti a pogotovo igrati nogomet. Iako glumi opasnog lika u biti je jako drag i ima veliko srce.
Tara je naša nestašna Vjeverica. Jako je brbljava i obožava modu. Najdraža boja joj je roza a od hrane obožava sladoled.
Magarac Roko frajer je pravi. Obožava more i plažu a u slobodno vrijeme svira gitaru.
Lisica Liana je naša pametnica. Odgovore na sva pitanja ima. Voli čitati knjige i svirati klavir.

 glave svi.jpg Izvor: Privatni arhiv

Što sve djeca mogu naučiti od njih?

Naše likove stavljamo u svakodnevne situacije s kojima se naši najmlađi suočavaju, a kojima pristupamo kroz pjesmu, ples, igru i zabavu. Bavimo se i važnim temama poput jednakosti spolova, bullyingom, očuvanjem okoliša i sl.

Koja je poruka Šašavaca i koji su vaši ciljevi?

Univerzalna poruka Šašavaca je BUDI DOBAR – RADI DOBRO!
Naš cilj je da, koliko god je to moguće, djecu:
OSNAŽIMO
OHRABRIMO
POZITIVNO 'IZAZOVEMO'
PODIGNEMO NJIHOVO SAMOPOŠTOVANJE
DOVODIMO U SITUACIJE KOJE TREBA RIJEŠITI

Gdje vas se može pratiti i gdje se djeca mogu družiti sa Šašavcima?

 Slika_predstava4.jpg Izvor: Privatni arhiv

Naše crtiće, pjesmice i sketcheve pogledajte na YouTube kanalu i, naravno, na našoj web stranici, gdje možete malo više saznati o našim likovima, besplatno skinuti naše bojanke, posjetiti naš web shop gdje možete naručiti naše plišance, šalice i majice te saznati o budućim gostovanjima. Isto tako, pratiti nas možete na našem Facebook i Instagram kanalu.

Na kakve se avanture Šašavci spremaju i što planiraju raditi u budućnosti?

Trenutno odrađujemo dosta gostovanja sa našom predstavom 'Šašava avantura'. Uskoro planiramo krenuti i na kraću ljetnu turneju. Uz to radimo i na novom youtube sadržaju i uskoro ćemo objaviti nove crtiće, pjesmince i sketcheve. 4. lipnja 2022. od 11:00 smo u kazalištu 'Luda Kuća' pa nam se slobodno pridružite. U našoj nagradnoj igri (pravila nagradne igre pročitajte ovdje)čitatelji mogu osvojiti 2x 2 karte za našu predstavu ovu subotu, 2 plišanca po izboru i šašavu majicu.

Možda će vas zanimati

Najnovije