Bebe rođene u svibnju, one rođene do 21. U mjesecu, ulaze u znak Bika, a one krajem mjeseca živahni su Blizanci. Bez obzira na hroskopski znak, često ih odlikuje jaka motiviranost, tvrdoglavost, ali i izrazita emotivnost.

Zašto su svibanjske bebe tako posebne?

Svibanjske bebe spoj su različitih neobičnih osobina, mogu biti žestoke i tvrdoglave, ali ujedno vrlo emocionalne. Također, vaša svibanjska beba pokazivat će snažnu volju, bit će vrlo inteligentna, ali će se i brzo moći naljutiti. Unutrašnja i vanjska ljepota daje djeci rođenoj u svibnju magnetsku privlačnost tako da odmalena šarmiraju baš sve oko sebe.

Vrlo gorljivo brane svoja uvjerenja i stavove, no malčice su sramežljiviji u odnosu na suprotni spol i vječiti su sanjari. Svibanjska djeca odrastu u osobe pune razumijevanja i empatije, vole putovati, a intuicija im je vrlo izražena. Aktivnost koja će usrećiti vašu bebu je čitanje – obožavaju sve što ima veze s umjetnošću i što hrani njihovu maštu. No djeca rođena u svibnju vole sport, naporan rad i kretanje, a vas će stalno održavati u stanju napetosti.

Što znanost kaže o svibanjskim bebama?

Bebe rođene u svibnju rjeđe obolijevaju od respiratornih bolesti za razliku od djece koja su rođena u bilo kojem drugom mjesecu, piše u studiji objavljenoj 2015. godine u časopisu American Medical Informatics Association. 

Što astrologija kaže o svibanjskim bebama?

Bebe rođene u svibnju su po horoskopu ili Bikovi (20. travnja do 20. svibnja) ili Blizanci (21. svibnja do 20. lipnja), zemljani ili zračni znakovi. Bikovi naginju stabilnosti, kao pravi predstavnici zemljanih znakova, konzervativni su i lojalni. Djeca Blizanci su odlični u školi, a kao odrasli mogu postati vrlo uspješni. Blizanci kao djeca su vrlo energični i stalno trčkaraju okolo, teško ih je uhvatiti i za glavu i za rep.

Svibanjske bebe obilježene su mnogim simbolima sreće, a rođene su u mjesecu koji predstavlja prosperitet i optimizam. Smaragd, kamen rođenja svibanjskih beba, predstavlja bogatstvo, mladost i povezanost sa zemljom. Cvijet svibnja je ljiljan pa osobe rođene u ovome mjesecu često su sretne u ljubavi i ostvaruju funkcionalne odnose s drugima.