Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A MISLILI STE DA JE VAŠA OBITELJ ČUDNA: Par tužio sina i snahu jer im nisu 'dali' unuče

Autor Sanja Matasić

Stariji par u Indiji odlučio je pokrenuti sudski proces protiv sina i snahe jer su im, kako navode u optužnici, nanijeli mentalnu štetu zato što im nisu ‘dali’ unuče.

 indijski par Izvor: Shutterstock

Sanjeev Prasad (61) i njegova supruga Sadhana (57) traže od sina Shreyja Sagara i njegove supruge Shubhangije Sinhe odštetu od 650.000 dolara ako im ne rode unuče tijekom sljedećih godinu dana.

Stariji par, koji živi u sjevernoj indijskoj državi Uttarakhand, za Times of India izjavio je da traže onoliko novca koliko su potrošili hraneći i odgajajući sina Shreyja unatrag 35 godina njegova života. U svotu je uključena i školarina koju su platili za njegovu obuku za pilota u SAD-u 2006. godine te luksuzni automobil koji su mu poklonili za vjenčanje.

‘Imam samo jednog sina. Potrošio sam svu svoju ušteđevinu na njegov odgoj i obrazovanje’, rekao je Sanjeev Prasad za Times of India. ‘U Indiju se vratio 2007. zbog recesije u inozemstvu. Izgubio je posao i više od dvije godine nije mogao pronaći drugi. I u tom sam ga razdoblju financijski podržavao.’

Tata i mama smatraju da ih je mladi par psihički ugrozio jer niti nakon 6 godina braka nisu na ovaj svijet donijeli potomstvo.

‘Mi ulažemo u svoju djecu, osposobljavamo ih za rad u dobrim tvrtkama. Djeca svojim roditeljima duguju osnovnu financijsku skrb’, opravdao je optužnicu odvjetnik starijeg para, dodajući da oni žele ili unuče u roku od godinu dana ili novčanu naknadu.

Mnogi mladi parovi u Indiji suočeni su s velikim pritiskom članova obitelji da rode djecu, a neke majke su još uvijek zlostavljane na razne načine ako obitelji ne rode muškoga nasljednika.

Možda će vas zanimati

Najnovije