Kada se malenoj bebi začepi nosić, to stvara probleme i kod uspavljivanja i kod hranjenja. Ako joj je začepljen nosić, beba postaje nemirna i plačljiva, ne može dobro spavati, kod sisanja se pojavljuju problemi jer se ne može dovoljno nahraniti budući da joj je disanje onemogućeno.

Naime, kod novorođenčadi, do 6. mjeseca njihova života, glasnice su postavljene nešto više nego kod odraslih, što im omogućuje da lakše dišu dok sisaju. No kada se nosić začepi, beba ne može disati na usta. Uzroci začepljenja nosića mogu biti razni, kao što su nagle promjene vremenskih prilika, alergeni u zrak, suh zrak zbog centralnog grijanja, ali i razne prehlade.

Danas, uglavnom postoje razni aspiratori za čišćenje nosa, no ako se možda pitate kako su naše bake to radile, evo odgovora.

Mama Whitney Leavitt je na TikToku podijelila video u kojem je pokazala da ona svojoj bebi čisti nosić najbliže načinu na koji su to činile naše bake.  

@whitleavitt

it’s okay you can if you need to

♬ original sound - Whitney Leavitt

'Ovako izvlačim Liamove šmrklje. Radila sam to pred svojim prijateljima i obitelji, doslovno ne razmišljajući o tome', pohvalila se ova mama i dodala  kako su članovi njene obitelji htjeli povratiti kada bi je vidjeli da to čini.

No nisu niti njezini pratitelji bili oduševljeni ovom metodom čišćenja nosa, a većina ih se izjasnila da to što radi doista ljigavo.