Majčina uloga vrti se oko brige o drugima. Majke su toliko važne, a majčina ljubav, svjetlo i naslijeđe žive u njezinoj djeci. Mame su prve liječnice svoje djece, mame su prve učiteljice, mame su prve njegovateljice...

Biti majka je težak i nesebičan posao, a biti majka iscrpljujuće je u svim aspektima. Majka je ponekad tihi igrač, čija djela nitko ne vidi jer to je onaj posao pripremanja scene za novi dan obitelji.

Zapravo, majčinstvo i potpuna angažiranost majke nikada ne prestaje, niti kada ste beba niti kada ste školarac, a niti kasnije u životu, kada već imate svoju djecu. Majka je uvijek kao anđeo, prisutna u svakom trenutku života svoje djece. Prolazi s njima sve tjelesne boli, sve nesigurnosti, sve traume odbacivanja, nju gotovo svaka loša stvar u dječjem životu jednako boli, a raduje se s djetetom u svakoj njegovoj pobjedi.

Majke rade iza kulisa, pazeći da se život odvija što je lakše moguće. Otvoreno vole svoju djecu i obasipaju ih ljubavlju sa željom i nadom da će se ona, jednoga dana kad odrastu, rado sjećati djetinjstva i znati da su ih gledale s ljubavlju.

Stoga, mame, ako se ikad osjećate poniženo, jadno, iscrpljeno, na rubu snaga, samo znajte da ste nezamjenjive i da ste svom djetetu najvažnija osoba na svijetu. Znajte da je vaše dijete upijalo kroz svoje djetinjstvo svaki aspekt vaše osobe i da će vas se sjetiti u trenutcima svojih poraza i pobjeda. Vaše dijete će se rado sjećati i vašeg ponašanja i okusa vaše hrane. I sve to, vašem djetetu predstavlja veliko bogatstvo i daje mu temelj da jednoga dana bude psihički zdrava i stabilna osobe, sposobna stvoriti neke svoje odnose i obitelji.

Ako ikad posumnjate u to, sjetite se svoje mame. Čak i ako su postojale napetosti u odnosu tijekom vašega života, ljubav i prihvaćanje su bili prisutni. Sve su mame nezamjenjive.