Sve je počelo kada je Ashly otišla u kupaonicu, gdje je primijetila da se događa nešto čudno. Naime, puknuo joj je vodenjak i osjetila je bolove, a beba je već bila nožicama vani. Njezin 10-godišnji sin Jayden otrčao je do susjedne kuće, u kojoj je živjela njegova baka, koja je odmah pozvala policiju.

Jayden se vratio do svoje majke, koja je ležala na podu kupaonice i krvarila, a tada je ona shvatila da je beba u opasnosti i da odmah mora roditi.

'Kad je Jayden došao u kupaonicu, samo je duboko udahnuo i rekao: 'OK mama, samo mi reci što trebam raditi', ispričala je Ashly. 'Nije izgledao uplašeno, izgledao je smireno i hrabro, a ja sam rekla: 'Moramo izvaditi tvog brata što je prije jer je vodenjak probijen i ne može disati.'

Jayden je uhvatio svoga bracu za nožice i izvukao ga dok je Ashly tiskala. Međutim, beba i dalje nije disala, a Ashly je jako krvarila.


Nakon što je beba izašla, Ashly i Jayden su shvatili da ne diše, a Jayden je odjurio u kuhinju po aspirator za nos i pomogao mami da bebi očisti dišne putove. Bebica je prodisala. Ubrzo nakon što su završili, došla je hitna kako bi odvezla mamu i jaydenova novorođenog brata u bolnicu.