Nakon što pukne vodenjak, ubrzo potom počinju i pravi trudovi, koji se postupno pojačavaju, a intervali među njima su sve kraći. Traju dulje od 30 sekundi i vraćaju se u pravilnim razmacima u istom intenzitetu. Najčešće, isprva dolaze u razmaku od 20 do 30 minuta, a kada se njihov razmak smanji na 10 minuta, znači da je u tijeku i otvaranje grlića maternice

Žene, koje su prošle iskustvo poroda, kažu da su trudovi na popisu najtežih tjelesnih iskustava koje su prošle. No dok ste u takvoj boli, gotovo je sigurrno da ne uspijete primijetiti kako izgledaju u očima promatrača.

Fotografkinja Meredith Westin i doula Gina udružile su se kako bi iskustvo poroda pokušale predstaviti u svoj njegovoj veličanstvenosti i ljepoti, a snagu žene i njezina tijela prikazati iz umjetničkoga ugla. Tako je i nastala fotografija ove rodilje koja je u vrhuncu svojih trudova, a Meredith je kamerom uspjela 'uhvatiti' kako izgleda tijelo i trbuh žene u najvećem naponu trudova.

Meredith je na Instagramu izrazila i svoju oduševljenost pozivom doule te strpljenju, ljubavi i utjesi koju njezina prijateljica Gina pokazuje ženama kojima pomaže pri porodu:

'Moja suradnica Gina (@thesownseed) najbolja je doula koju poznajem. Imali smo privilegiju zajedno prisustvovati na dva poroda unatrag tjedan dana i uvijek sam impresionirana koliko je angažirana, intuitivna i zabavna na porodima.' 

Ova fotografija, koju je Meredith snimila tijekom jednog od ta dva poroda, lijep je podsjetnik na to koliko je žensko tijelo snažno i pokazatelj onoga što sve može izdržati.