Annabell Karmel, svjetsko je poznato ime kad je prehrana beba i djece u pitanju, a njezina je životna priča više nego tužna, ali i neobična.  

Nakon što su dvije godine ona i suprug pokušavali dobiti dijete, Annabel je napokon ostala trudna i nitko nije bio sretniji od nje. Uživala je u trudnoći, a kada se Natasha rodila, davne 1987., osjećala se kao da joj je otkrivena svrha njezina života - da bude majka. 

No kada je Natasha imala samo tri mjeseca, Annabell je primijetila da nešto nije u redu s djevojčicom. Iako ju je liječnik uvjeravao da je samo nova i uplašena mama i da je sve uredu s bebom, Annabel je dijete odvela na Hitnu. Malena je Natasha drugo jutro završila na respiratoru, a nesretna mama je čula dijagnozu - encefalitis, virusno oboljenje koje napada mozak i izaziva tešku upalu moždanih ovojnica. Naime, 3-mjesečna Natasha je zaražena virusom, i to najvjerojatnije preko poljupca odrasle osobe koja je imala herpes jer je to najčešći način na koji se malene bebe zaraze ovim virusom.

'Neonatalni herpes u Velikoj je Britaniji uzrok smrti u prosjeku jedne bebe tjedno, ali se često ne dijagnosticira i ne liječi. Kao što mnogi od vas znaju, izgubila sam svoje prvo dijete Natashu sa samo 3 mjeseca. Dobila je encefalitis, a uzrok je bio virus herpesa. Bilo je zaista teško i neizdrživo bolno što nisam mogla svoju djevojčicu dovesti kući iz bolnice. U dobi od 12 tjedana Natashin imunološki sustav nije bio dovoljno razvijen da se izbori s infekcijom - koja je vjerojatno prouzročena poljupcem osobe zaražene herpesom. Nažalost, nisam jedina mama koja je tako ostala bez svoga djeteta', napisala je Annabell na svome Instagram profilu povodom Dana svjesnosti o neonatalnom herpesu.

Teška srca, odlučila je krenuti dalje!

Iako je Annabell teško podnijela smrt svoje malene djevojčice, ona i suprug odlučili su ubrzo da žele drugo dijete. Uskoro ih je razveselilo rođenje sina Nicholasa koji, nakon što je prešao na krutu hranu, nikako nije želio jesti.

Tada je Annabell oživjela u sebi staru ljubav prema kuhanju, u želji da Nicholasu osigura najbolju prehranu koja joj je bila dostupna. Istraživala je namirnice, kombinirala recepte, a nedugo potom nastala je i najprodavanija knjiga o prehrani toddlera pod nazivom Complete Baby & Toddler Meal Planner.

Danas Annabell, osim Nicholasa, ima i dvije odrasle kćeri Laru i Scarlett, a objavila je više od 40 knjiga o prehrani djece.