Postoji teorija da znak pod kojim ste rođeni označava život u kojem živite. Na primjer, ako ste Rak, živite u četvrtom životu, jer je to četvrti znak u Zodijaku. Ako tako računamo, savršeno je logično zašto bi Ovan mogao biti pomalo naivan i impulzivan. Kao prvi znak Zodijaka, Ovan je u svom prvom životnom ciklusu što nije loše, već samo znači da on uči kroz rad. To je dio objašnjenja njihove natjecateljske osobnosti koja uvijek mora biti prva.

Ovnovi žele preuzeti vodstvo, a zahvaljujući pobjedničkoj energiji ostvarit će razvojne prekretnice brže od mnoge druge djece. Brzo će prijeći fazu puzanja i začas potrčati. Aktivne i pune energije, morat ćete da ih stalno držati na oku jer s njima je sve moguće. Bilo bi dobro da im, dok se igraju, na glavu stavite zaštitnu kacigu.

Poznati po neposrednoj iskrenosti, djeca Ovnovi govore što misle i kako vide stvari. Lako mogu prijeći granice, jer su po prirodi impulzivni i za njih ne vrijedi stara poslovica – Prvo skoči pa reci hop.

Što očekivati od bebe Ovna
Shutterstock 

Ovnom vlada Mars, a djeca rođena pod ovim znakom imaju tendenciju biti sretna, voditi zabavan život i imaju odličan smisao za humor. Vatra u njima ponekad se odrazi na njihovu ćud. Ako je Ovan uzrujan, čut ćete ga. Dobra vijest je da će se stvari vratiti u normalu čim bijes prođe.

Ovnovi imaju snažnu, kreativnu i nemirnu prirodu. Izgledaju kao da imaju više energije od druge djece i životnu snagu koja se može mjeriti jedino njihovom prirodnom hrabrošću. Njihov “Ja sam prvi/a ” stav može biti izazov svima koji se moraju boriti sa njihovim snažnih duhom i čestom zamišljenošću.

Ovnovi su izvrsni vođe i vole planirati, ali ponekad presudi njihova impulzivna strana pa brzo gube interes za projekt. Nemojte se iznenaditi ako odjednom poželi promijeniti izvannastavne aktivnosti ili vrstu sporta. To je sve dio njihove strastvene prirode zbog koje ih i volimo.

Dijete Ovan je darežljivo. Rado će dijeliti svoje igračke s prijateljima, no isto to očekuje od drugih koji nisu tako galantni. Morate mu objasniti zašto svi ne vole dijeliti i kako baratati novcem. Novac mu ništa ne znači i nije mu problem sve potrošiti, na sebe, ali i na druge.

Što očekivati od bebe Ovna
Shutterstock 

Ovnovi su uvijek u pokretu. To je zato što brzo razmišljaju i toliko brzo prelaze na sljedeću aktivnost da ćete ih teško slijediti. Oni su hrabri i ne boje se naglavačke baciti u nove izazove.

Uvijek su pozitivni i otvoreni za nove stvari. Često počinju puzati, hodati i govoriti prije svih svojih vršnjaka. Vrlo su energični, nemirni i hrabri.

S tom strastvenom prirodom dobit ćete i tvrdoglavost. Djeca Ovnovi nisu podložna i teško ih je ukritoti. Iako se zasigurno vole grliti, mogli bi se izvlačiti iz vašeg zagrljaja ili negodovati dok im govorite koliko ih volite, ali nemojte to shvaćati osobno. Dijete Ovan je ipak vaša malena ovčica koja i ako to neće priznati, obožava kad ga obasipate pažnjom i ljubavlju.