U nedavnoj TikTok debati, roditelji su podijelili svoja 'nepopularna' roditeljska pravila, a jedna je mama izazvala zanimljive reakcije drugih pratitelja.

'Ok, možda sam izgubila neke pratitelje ili ih razljutila, ali tako je kako je', kaže Fawna, mama TikTok profila @tru_n8v.

@tru_n8v#stitch with @kathleen.jernigan #fyp#foryou#rules#parenting#parentingrules#cussing#rent#respectful#sirandmam#coffee#license#movingout#trending#random♬ original sound - Fawna

Fawna je na TikToku podijelila svoja tri roditeljska pravila koja se odnose na postavljanje granica i na njezina očekivanja od djece. Na početku videa kaže da djeca smiju psovati, ali samo u određenom kontekstu i s dužnim poštovanjem prema starijima.  

'Dok su moja djeca bila mala, ujutro bih im pripremila doručak', kaže ona u svom videu. 'No nitko od njih nije me smio gnjaviti, razgovarati sa mnom, dodirivati me, ništa, sve dok nisam popila svoju prvu jutarnju kavu. Prihvatili su to pravilo i danas je sve u redu s njima'.

Kao majka troje djece, odlučila je da ih prije svega od malih nogu želi naučiti jednoj važnoj lekciji, a to je da svatko zaslužuje svoj mir i vlastiti prostor.  

Ako pravila o psovanju i jutarnjoj kavi nisu uzburkala emocije ostalih roditelja u TikTok raspravi, treće pravilo koje je mama objasnila mnoge nije ostavilo ravnodušnima.

'Sa 16 godina moraju imati posao, vozačku dozvolu, a onda i početi plaćati stanarinu. Naravno, čuvat ću taj novac i vratiti im ga kad se odluče odseliti pa će imati pristojnu ušteđevinu za svoj samostali početak života. Dok pohađaju školu, mjesečna će stanarina iznositi 100 dolara, ali će se nakon mature povisiti na 250 dolara mjesečno.', odlučno je objasnila mama.

Nekima je njezino treće pravilo zvučalo okrutno pa je bilo komentara kao što je: 'Ona će taj novac potrošiti na sebe. Radije bih se odmah odselila, makar i kod udomitelja, samo da ne živim s njom.'

No bilo je roditelja koji su mamu pohvalili za odličan plan smatrajući da je ovo super način da svoju djecu nauči odgovornosti i granicama koje će im dobro doći u budućnosti. 

Na pitanje je li uvela pravilo najamnine najstarijem sinu, koji je upravo navršio 16 godina, Fawna je rekla: 'Trenutno traži posao, a dok ga ne nađe, radi na farmi našeg prijatelja. Ide i na vozački'.