Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama, koja konzumaciju kanabisa uspoređuje s čašom vina, izazvala burne rasprave na društvenim mrežama!

I roditelji su ljudi i trebaju vrijeme u kojem se mogu opustiti i napuniti baterije. Objava jedne mame na tu temu je postala viralna jer je njezin način opuštanja naišao na mnoga suprotna mišljenja

 mama nicole

Kad biste pitali većinu roditelja koji im je najdraži dio dana, zasigurno biste dobili odgovor – večer, kada djecu stavite na spavanje i uhvatite malo zraka za sebe.

Vaše obiteljsko gnijezdo se nakon gotovo 12 sati ludila, smiruje pa je vrijeme da pogledate i vi seriju ili filim, popijete možda čašu vina ili možda odete na vježbanje.

Ne, da ne bi bilo nesporazuma, ne zagovaramo upotrebu lakih droga ni alkohola, ali vam donosimo raspravu koju je na internetu potaknula Nicole s Floride, mama dvoje djece, i očito velika zagovornica legalizacije kanabisa na Floridi. Naime, ondje marihuanu možete dobiti legalno u medicinske svrhe ako imate potvrdu liječnika.

Dakle, Nicole je dovela postavila pitanje kako to da nikome ne smeta kada roditelji konzumiraju alkohol, dok konzumaciju marihuane dovode u vezu s ovisnošću i pripisuju joj loš utjecaj na djecu.

'Kako ćete se opustiti nakon što djeca zaspu, to je vaša stvar. Već smo ionako stalno pod osudom za svaku odluku koju donesemo kao majke', rekla je Nicole i dodala: 'Možemo li konačno prestati osuđivati nešto što je legalizirano u više od pola zemlje?'

Njezina je objava imala oko 3,4 tisuće pregleda te izazvala više od 95 tisuća reakcija, a ova je tematika uspjela u raspravu uvući mnoge roditelje.

Bilo je onih koji su se složili s mamom Nicole, ali bilo je onih koji su je oštro kritizirali.

Mnogi su bili mišljenja da je i jedan i drugi oblik opuštanja ulazak u područje ovisnosti i da nikako djeci nije zdrav primjer niti dobar obrazac ponašanja.

‘Možda bismo trebali promovirati zdrave tehnike opuštanja umjesto opojnih supstancija’, tako je komentirao jedan tata.

Bilo je i onih koji su se zapitali zašto bi roditelji nakon dana s djecom uopće trebali bilo kakav oblik opuštanja jer je njihova odluka bila donijeti djecu na ovaj svijet, a sada im se teško nositi s pritiskom.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije