Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO USKLADITI POSAO I PRIVATNE OBVEZE? Leteće dadilje spašavaju stvar!

 zaposlena mama Izvor: Shutterstock

Osjećaj identiteta i pripadanja, što je važan faktor u razvoju pozitivne slike o sebi, dijete može izgraditi samo ako provodi kvalitetno vrijeme s onima koji mu pružaju sigurnost. Roditelji, prijatelji, učitelji, svi koji su na bilo koji način podrška u 'kreiranju' vremena…, osobe su od povjerenja, njihovi stupovi sigurnosti koji u konačnici definiraju i njihov identitet i osobnost. Roditelji tu, naravno, igraju najvažniju ulogu, no njima je u tom složenom procesu i najteže, jer moraju 'pomiriti' i zadovoljiti dvije stvari – vlastito funkcioniranje u socijalnoj i radnoj okolini (u kojoj 'igraju' različite uloge i udovoljavaju brojnim zahtjevima) s funkcioniranjem u obitelji. A kad se, zbog pritiska obveza, učini da pomalo gube konce iz ruku, najvažnije je, slažu se psiholozi osigurati ova dva preduvjeta - imati pouzdan oslonac i znati dobro upravljati vremenom.

No što kad u obitelji vlada vremenski disbalans? Naime, u vrijeme školskih praznika uobičajeni sadržaji radnog tjedna, barem što se djece tiče, ustupaju mjesto bezbrižnoj dokolici. No, za razliku od mališana, koji se vesele praznicima, većina roditelja muku muči gdje s djecom (jer, tko ima toliko godišnjeg odmora?!) te, čak i kad su djeca dovoljno velika da ostanu sama kod kuće, kako im kvalitetno upotpuniti vrijeme. Upravo način na koji djeca provode slobodno vrijeme ključno je za razvoj njihovih kompetencija, osobnosti, kreativnosti…

 djeca na praznicima s Letećim dadiljama Izvor: A1 Hrvatska

S ciljem da se mališani tijekom praznika zabave, a roditelji rasterete briga, A1 već godinama za djecu svojih zaposlenika organizira projekt Leteće dadilje. Tako je bilo i ove godine, tijekom zimskih praznika od 21. do 25. veljače - Leteće dadilje dočekale su djecu zaposlenika u dobi od 6 do 11 godina na Pohorju, u organizaciji škole skijanja Sport4you. Škola skijanja ovog je puta bila subvencionirana od strane kompanije s 50% ukupnog iznosa, jer nove aktivnosti s dadiljama planiraju i za nadolazeće Uskršnje praznike.
'Presretna sam što je moj 11-godišnji sin Branimir praznike proveo na zraku, a ne doma pred ekranom. Ovo nam je prva godina sudjelovanja u programu Leteće dadilje i jako sam zadovoljna što sam mu Školu skijanja mogla priuštiti u pola cijene', kaže Vesela Brajković, 42-godišnja Zagrepčanka, ITS/ICT Operations Specialist, koja 10 godina radi u A1. Među brojnim aktivnostima koje za svoje zaposlenike organizira A1, Vesela je pronašla i aktivnost za sebe – školu trčanja - u kojoj je stekla prijatelje i iskustvo za cijeli život, ali usadila sebi korisnu naviku – aktivno bavljenje sportom.

 djeca na praznicima s Letećim dadiljama Izvor: A1 Hrvatska

I Ana Marjanović, koja 21 godinu radi u A1, trenutačno na poziciji BCS Specialist, oduševljena je Letećim dadiljama, baš kao i njezin 12-godišnji sin Nikola.

'Nikola je društven i veseo dječak koji je zahvaljujući Letećim dadiljama stekao još bolju vještinu skijanja, još više zavolio skijaški sport i proširio krug prijatelja s kojima uživa. Leteće dadilje omogućuju mi bezbrižan radni dan, dok Nikola uživa u prirodi, ući nove vještine i druži se' kaže Ana napominjući kako njezin poslodavac A1 ima širok spektar pogodnosti za zaposlenike, od kojih izdvaja kvalitetno dopunsko zdravstveno osiguranje, timska druženja, razne povlastice u vidu organiziranih popusta i posebnih uvjeta u bankama…
Osim skijanja za mlađe školarce, A1 Hrvatska je u suradnji s edukatorima iz poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, centra gaming industrije iz Novske, tijekom proteklih praznika organizirao i edukaciju izrade videoigara za stariju školsku djecu (od 12 do 16 godina). Klinci su tako imali priliku naučiti izrađivati 2D grafike s jednostavnim animacijama, ali i implementirati animacije u igru. Ideja je bila da polaznici za pet dana trajanja radionice naprave svoju videoigru.

 djeca na praznicima s Letećim dadiljama Izvor: A1 Hrvatska

Inače, s projektom Letećih dadilja A1 Hrvatska je krenula u prosincu 2019. godine, kad su na Sljemenu organizirali Školu skijanja. Iduće godine djeca su se zabavljala na Minecraft radionicama te su učili programiranje u Unityju. Kad su zbog pandemije 2021. godine produljeni školski praznici, roditelje su opet spasile Leteće dadilje, organizacijom online radionica, tijekom kojih su stariji školarci (od 12 do 16 godina) istraživali video igre, a mlađi prolazili Brainobrain Abacus program i svladavali vještinu računanja na abakusu.

No nisu Leteće dadilje jedina pogodnost kojom A1 Hrvatska olakšava život svojim zaposlenicima. Još 2005. godine ova je tvrtka otvorila korporativni vrtić s brojnim aktivnostima za djecu; za svako novorođenče tvrtka daje jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 kn; roditeljima koji se vraćaju s rodiljskog dopusta tvrtka omogućava 6-satno radno vrijemei punu plaću tri mjeseca nakon povratka, a jednom godišnje organiziraju i Kids day. To je dan kad djeca posjećuju roditelje na njihovom radnom mjestu i zajedno sudjeluju u nizu zabavnih aktivnosti, stvarajući nezaboravne uspomene.

*Sadržaj nastao u suradnji s tvrkom A1 Hrvatska.

Najnovije

Najpopularnije