Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUTO JE KAO DRUGA KUĆA: 7 stvari koje biste uvijek trebali imati u njemu ako imate malo dijete

Ako putujete s malom djecom, vjerojatno ćete imati puno zaliha u autu, ali većina od tih zaliha su višak, dok vam neke važne mogu nedostajati. Za vas smo istražili 7 stvari koje svakako trebate imati u automobilu.

 djeca u autu Izvor: Shutterstock

U savršenom svijetu većina roditelja bi izbjegla posjesti dijete u automobil. Međutim, život nalaže kretanje, potrebno je obavljati zadatke, a djeca moraju ići na izlete, rođendane i druge događaje. To znači da će, sviđalo se to njima ili ne, prije ili kasnije, roditelji morati natovariti automobil.

Maloj djeci je često dosadno u automobilu i, ako se predugo voze, mogli bi postati nemogući suputnici. Nekima je mučno za vrijeme vožnje pa će često i povratiti. Dakle, vožnja s malim djetetom učinit će da i najjednostavniji zadaci djeluju prenaporno.

Pronašli smo 7 stvari koje bi svi roditelji trebali imati u automobilu ako se voze s malom djecom.

 Mala djeca u autu Izvor: Shutterstock

7. Kutija za automobil

Čak i ako nisu često u njemu, automobil brzo može postati pretrpan i neuredan, što za roditelje znači još jedan prostor koji mora očistiti. Kada putujete s malom djecom, vjerojatno ćete imati puno stvari, a dobra kutija za automobil će vam pomoći da sve ne završi na podu.

6. Vreće za smeće

Mnogi se ne sjete u automobil staviti vreću za smeće, ali to će im uštedjeti mnogo muke. Od omota slatkiša do keksa i štapića, svašta će se moći pronaći na podu automobila, a vreća za smeće učinit će prostor lakšim za održavanje.

5. Komplet prve pomoći

Pribor prve pomoći neizostavan je predmet koji bi trebao biti u svakom automobilu. Mala djeca tek uče hodati, a to znači da će često pasti, porezati se ili ogrebsti. Zato je dobro uvijek pri ruci imati antibiotsku kremu i flastere.

4. Igračke

Kako se djeca ne bi dosađivala na dugim putovanjima, važno je ponijeti igračke. Također, treba paziti da ‘igračka za auto’ ostane u autu jer ako je dijete često ne viđa, bit će mu zanimljivija tijekom putovanja.

3. Mala kahlica

Mala djeca tek počinju učiti obavljati nuždu na kahlici, što izlaske može učiniti stresnim za roditelje i dijete. Prijenosne kahlice su izvrsno rješenje i prilično su pristupačne. Čak i normalna kahlica obično stane u prtljažnik za slučaj nužde.

2. Rezervne cipele

Ovo vam se može čini čudnim, ali je važno. Uvijek je dobro imati par rezervnih cipela u prtljažniku. Mala djeca se često smoče i zablate pa je dobro imati rezervne cipele kako biste ih preobuli. Možda će vam dobro doći ako vaš mališan odluči baciti cipelu kroz prozor automobila za vrijeme vožnje.

 Mala djeca u autu Izvor: Shutterstock

1. Grickalice

Uvijek biste trebali na raspolaganju imati pokoju grickalicu za dijete. Ponekad će izlasci potrajati i nećete se uspjeti vratiti do ručka. Gladno dijete nije sretno dijete pa je uvijek dobro imati pri ruci neke zdrave grickalice koje će ih zasititi.

Možda će vas zanimati

Najnovije